Judy Garland Dorothy-ruhája lett a világ egyik legdrágább jelmeze

Judy Garland Óz, a csodák csodája Dorothy ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Judy Garland játszotta az Óz, a csodák csodája című klasszikus film Dorothy-ját. A filmben viselt ruhája lett a világ egyik legdrágább jelmeze.

Az ikonikus világoskék ruhát, amelyben Judy Garland Dorothy-t játszotta az Óz, a csodák csodájában, bizonyára mindenki azonnal felismeri. A jelmez a világ egyik legdrágábbikja lett, ugyanis 1,56 millió dollárért kelt el, azaz több, mint 400 millió forintért.

Forrás: Northfoto

Sokan licitáltak rá, hiszen a ruha egy nagy jelentősséggel bíró darab Hollywood történetében. Garland csupán 17 éves volt, mikor eljátszotta a szerepet, majd a filmtörténelem egyik legismertebb alakja lett.

Koncz Zsuzsa életműdíjat kapott http://www.life.hu/kult/20151124-eletmudijat-kapott-koncz-zsuzsa.htmlKoncz Zsuzsát az egész ország ismeri, leghíresebb dalait minden korosztály hallotta már. A gyönyörű hangú énekesnő életműdíjat kapott. KultOrigoTom Waits rajongói állítják, Adele az énekestől lopta a Hello szövegéthttp://www.life.hu/kult/20151103-adele-enekesnot-dallopassal-vadoljak.htmlAdele nagy visszatérése igazán ütősre sikeredett, de a rossz nyelvek (és Tom Waits rajongói) szerint a 27 éves énekesnő Tom Waits dalából, a Martha-ból merítette új számának dalszövegét.Kult--Az 5 legjobb idézet Marilyn Monroe-tólhttp://www.life.hu/kult/20151031-az-5-legjobb-idezet-marilyn-monroetol.htmlMinden nő legbelül egy kicsit szeretne hasonlítani a szépségideálra, Marilyn Monroe-ra, aki nem csak bájos, de okos is volt. Összegyűjtöttük a gyönyörű színésznő leghíresebb idézeteit. KultOrigo5 kedvenc idézetünk az Amelie csodálatos életébőlhttp://www.life.hu/kult/20151025-amelie-csodalatos-elete-film-idezetek.htmlAz egész világ odavolt a francia Amelie csodálatos élete című filmért. Nem csak a hangulatát imádtuk, de a benne elhangzó dolgokban is nagy igazságok voltak. Összegyűjtöttük a kedvenc idézeteinket! KultNorthfotoMicsoda hír! Folytatódik a Kegyetlen játékok - Nem is akárhogyhttp://www.life.hu/kult/20151022-sorozattal-folytatodik-a-kegyetlen-jatekok-film.htmlTuti, hogy te is emlékszel a Kegyetlen játékok legjobb jeleneteire, és hogy te is megőrültél Ryan Phillippe-ért. Van egy jó hírünk a film rajongóinak! KultOrigoVigyázat, a ruhák véletlenszerű lekerülése előfordulhat!http://www.life.hu/kult/20151014-kulturalis-programajanlo-oktober-15-18.htmlSzemed-szád nyitva marad, olyan produkciót varázsol a hétvégén a színpadra egy tehetséges táncformáció. Mantrák bűvöletébe kerülhetsz, vagy ellátogattok a családdal egy szuper apa-fiú programra. Mindez hol lesz? Eláruljuk! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.