5 millió dolláros musicalben kapott szerepet Árpa Attila

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
jég musical jégtáncos Árpa Attila Tompos Kátya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tompos Kátya, Miller Zoltán és Árpa Attila is közreműködnek az 5,5 millió dolláros költségvetésből készülő Szindbád és Anna hercegnő családi jégmusicalben, amelyben az orosz jégtáncosok legjava mutatkozik be.

Hatalmas mesevilágként elevenedik meg Szindbád és Anna hercegnő története hamarosan Budapesten egy családi jégmusicalben. Az 5,5 millió dolláros költségvetésből készülő, monumentális díszletekkel fűszerezett nemzetközi produkcióra egy 54 fős orosz stáb készül hetek óta Magyarországon, velük dolgozik Tompos Kátya, Miller Zoltán és Árpa Attila is.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A történet szerint Berci és Anna a hazaút helyett a mozit választják, de még nem is sejtik, hogy életük legnagyobb kalandját fogják átélni. Mikor a filmvászonról Morgan kapitány magával ragadja Bercit, Anna elindul, hogy kiszabadítsa öccsét a mesevilágból. A tengeri kalandban Szindbád, a tengerész lesz segítségére. Illetve talán épp fordítva.

Árpa Attila nem érzi úgy, hogy túl nagy váltás lenne a családi jégmusical az Argo, az SOS Love vagy a legutóbbi Víkendhez képest.

"Szeretek többféle karaktert hozni. Egy időben beskatulyáztak ebbe a rosszfiú szerepbe, így minden helyzetben ezt várták el tőlem. Aztán meguntam, és váltottam. Az Argo filmek közben volt egy próbálkozásom a mesék világában, a Sólyom országával, így a mesék világa sem ismeretlen. Ez a darab pedig azért is különleges, mert egy régi kedvenc, Szindbád, a mindig lázadó tengerész egy újkori kalandját meséli el, ráadásul egy filmstúdióban, az orosz jégtáncosok legjavával" - mondta a Attila.

Tompos Kátya eddig csak filmek szinkronizálásával foglalkozott, most azonban egy élő színdarab orosz ajkú művészeinek kölcsönzi majd a hangját.

Fotó: Steiner Gábor

"Nem vagyok nagy musicalrajongó, de ezt a feladatot szívesen vállaltam, mert tudom, hogy az orosz jégtáncosok mindig magas színvonalat képviselnek, szívesen adom a hangom a produkcióhoz. Édesanyám is jégkorcsolyázott Moszkvában, mert ugye ő orosz származású. Gyerekkorom óta rajongója vagyok a jégtánc világbajnokságnak, amelyben az orosz versenyzők mindig is jeleskedtek. A sportok közül ez az egyik kedvencem, mert előadóművészettel párosul, mellette szigorú technikai igényeknek kell megfelelni" - árulta el Kátya.

A Szindbád és Anna hercegnő családi jégmusicalt Budapest után Moszkvában mutatják be, majd európai turnéra indul, így a magyar közönség láthatja először december 5-től, csupán néhány napon át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.