Hihetetlen! Szabó Magda regénye az év legjobb könyvei között szerepel a New York Times listáján

Forrás: MTI/Kovács Attila -
Az ajtó regény toplista Szabó Magda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lap vasárnapi könyvmellékletének szerkesztői összeállítottak egy tízes listát az év legjobb regényeiből. Erre került fel Szabó Magda Az ajtó című műve.

Szabót a lap kritikusa a huszadik század egyik legfontosabb magyar írójának nevezte, és a regényt a sötét tónusú, néholabszurdba hajló humoráért, a történelem egyénre gyakorolt hatásának érzékeny megmutatásáért dicsérte - írja az Origo.

Forrás: MTI/Kovács Attila

A regényt nem most olvasták először az Egyesült Államokban, inkább újrafelfedezésről van szó: a mostani kiadással került a könyv az őt megillető helyre. Az ajtó egyszer már megjelent a tengerentúlon, de csak egy kis akadémiai kiadónál. Aztán a francia kiadás díjai és Szabó nemzetközi sikerei után Len Rix 2005-ben fordította le egy brit kiadónak a szöveget. Ezt adta ki idén év elején a New York-i kiadó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.