Levették a műsorról a Csalogány családot: "Ez a darab Gesztesi Károlyra volt kitalálva, így egyszerűen nem működött nélküle"

Csalogány család Karinthy Színház Gesztesi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába próbálták hosszú hetekig próbálták a Karinthy Színházban ősz elején a Csalogány család című komédiát, a főszerepben Gesztesi Károllyal, a darab már nem szerepel a repertoárban. Bár Gesztesi Máté tisztességesen megcsinálta a bérletes előadásokat, Karinthy Márton, a színház igazgatója azt nyilatkozta, Gesztesi Károly nélkül nem működött a darab. 

"Lejátszottuk a bérletes előadásokat, ezeket Máté tisztességesen meg is csinálta, de sajnos ez a darab Gesztesi Károlyra volt kitalálva, így egyszerűen nem működött nélküle. Bármennyire is tehetséges Máté, a harminc év korkülönbség az egész darabot befolyásolta. Nem öröm ez számunkra, hiszen egy magánszínház életében ez valóban érvágás, de el kell fogadnunk, hogy a Csalogány család egy ilyen csillagzat alatt született. A többiekkel sem tehettem meg, hogy tovább visszük így, hiszen nagyon sok munkát öltek bele, és azt érdemelnék, hogy úgy menjen, ahogy terveztük"árulta el a Blikknek Karinthy Márton, a színház igazgatója, aki egyelőre elzárkózott attól, hogy Gesztesinek második esélyt adjon. "Erre térjünk vissza akkor, ha Gesztesi Károly valóban meggyógyult, vagy megoldotta a problémáit" – jelentette ki.

Forrás: Facebook/Mokka

"Egy ilyen darab színpadra állítása legalább négymillió forint. Ebben benne van a színészek próbapénze, amely a 200 és 600 ezer forint lehet arra az időszakra, valamint a műszak és a stáb többi tagjának fizetése is. Egy akkora színházban, mint a Karinthy, aminek a férőhelye 220 fő, sok előadás kell ahhoz, hogy a darab nyereséges legyen" – nyilatkozta a napilapnak egy, a színházi berkekben ismert szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.