Magyar siker! Várdai István a New York-i Carnegie Hall színpadán

Fotó: Polyak Attila - Origo -
cselló kultúra művész Várdai István New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási sikerrel lépett fel december 17-én a New York-i Carnegie Hall zsúfolásig telt nagytermében Várdai István. A művész az orosz Anton Rubinstein ritkán hallható második gordonkaversenyét játszotta az American Symphony Orchestra kíséretével.

Várdai két évvel ezelőtti New York-i debütálásáról (akkor Bach szólószvitjeit adta elő) hosszú, rendkívül elismerő cikkben számolt be a New York Times. A rangos napilap ezúttal is fontosnak tartotta, hogy tudósítson Várdai koncertjéről - írja az Origo.

Várdai István, csellóművész Fotó: Polyak Attila - Origo

Az újság vezető zenekritikusa, Anthony Tommasini szerint "Rubinstein 1874-ben komponált, 30 perces második csellóversenyét óriási ovációval fogadta a közönség, elsősorban a mű elegáns és avatott szólistájának, Várdai Istvánnak köszönhetően".

Nincs még ötleted a fa alá? - Tökéletes ajándék tipp! http://www.life.hu/kult/20151218-kulturalis-programajanlo-december-17-20.htmlKözelednek az ünnepek, és jobb esetben már mindenki megvette az ajándékokat. Ha még nem, tudunk pár tippet, amivel hatalmas örömet szerezhetsz a komolyzene iránt érdeklődő szeretteidnek. Jennifer Lawrence is visszatér év végére a mozivászonra egy erős női karakter, Joy szerepében, aki a 21. századi nők példaképét próbálja megtestesíteni. Gyerünk, vedd elő a naptárad, és jegyezd fel a következő időpontokat! Kult--Íme, az öt kedvenc idézetünk Popper Pétertőlhttp://www.life.hu/kult/20151217-idezetek-popper-peter-pszichologustol-lelekgyogyasztol-emberekrol.htmlPopper Péter pszichológus, klinikai gyermek-szakpszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár volt, 2010 áprilisában vettünk tőle örökre búcsút. Évtizedekig hazánk egyik legnépszerűbb pszichológusa volt, könyveivel, előadásaival, tanácsaival segített az embereknek a mindennapok lelki gondjainak megoldásában, eligazodni a gyermeknevelésben. Most összegyűjtöttük a számunkra legkedvesebb gondolatait. Kult--Hatalmas siker A Játékkészítő: Már több mint 40 ezer jegy kelt el http://www.life.hu/kult/20151218-imadjak-a-nezok-a-jatekkeszitot-ujabb-dalokkal-es-szereplokkel-bovult-eloadasok.htmlMár több mint 40 ezer jegy kelt el az idei, szinte minden elemében megújult, A Játékkészítő című mese-musicalre. A szervezők arra számítanak, hogy akár meg is haladják a tavalyi rekordot. Kult--Ilyenek voltak a Star Wars szereplői régen és most - Szívmelengető fotók! http://www.life.hu/kult/20151218-igy-neznek-ki-ma-a-star-wars-legendas-szereploi-rajongonak-kotelezo-foto.htmlA héten debütált a Csillagok háborúja legújabb része. A rajongók persze majd kiugrottak a bőrükből, ami nem is csoda, hiszen közel 15 év telt el a legutóbbi űropera óta. Kult--Íme, az 5 legjobb idézet a 240 éves Jane Austentól http://www.life.hu/kult/20151216-a-buszkeseg-es-balitelet-ironoje-jane-austen-legszebb-idezetei-orokre-jegyezd-meg-oket.htmlÉrdekes, izgalmas, és lebilincselő. Talán ez a három szó is kevésnek bizonyul, ha a történelem egyik legjobb írónőjének történeteit szeretnénk leírni. Jane Austen élete olyan volt, mintha önmaga is egy képzeletbeli világban élne. Kult--Fődíjat nyert Franciaországban a Liza, a rókatündérhttp://www.life.hu/kult/20151216-fodijat-nyert-franciaorszagban-a-liza-a-rokatunder.htmlUjj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje nyerte a fődíjat az európai filmek Essonne-ban megrendezett fesztiválján. A filmnek ez a huszadik nemzetközi fesztiváldíja - közölte a Magyar Filmunió. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.