Tarolhat az Oscar-díjátadón a Saul fia

Forrás: AFP/Bertrand Langlois -
Oscar-díj jelölés kritikus magazin Saul fia Variety
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Variety filmes-tévés szaklap kritikusai öt kategóriában jelölnék Oscarra Nemes Jeles László rendező filmjét, a Saul fiát.

Egy hét, és az Amerikai Filmakadémia bejelenti a 2016-os Oscar-díj jelöltjeit. A Variety magazin filmkritikusai ennek kapcsán készítettek egy rendhagyó listát arról, mely filmeket, rendezőket, színészeket, forgatókönyveket és a többit jelölnék szívesen a filmes szakma legjobbjai közé.

Nemes Jeles László és Röhrig Géza a 68. cannes-i filmfesztiválon Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Ezek alapján öt kategóriában is a jelöltek közé választották a Saul fiát: a legjobb film, a legjobb színész (Röhrig Géza), a legjobb rendező (Nemes Jeles László), a legjobb eredeti forgatókönyv (Nemes László és Clara Royer, illetve a legjobb operatőr (Erdély Mátyás) közé is bevették a cannes-i filmfesztiválon is tartolt magyar filmet. Egy másik magyar neve is szerepelt a listán: Mundruczó Kornélt a Fehér isten című filmjéért jelölték a kritikusok a legjobb rendezőnek járó díjért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.