Repülj az űrbe! - Lélegzetelállító kalandok várnak rád Budapest szívében

színház kultúra David Bowie kiállítás programajánló zenész űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg, és borongós hétköznapok után itt az idő, hogy felpezsdítsd nemcsak önmagad, de a hétvégéd is. Izgalmas programok, könnyfakasztó emlékkoncert, és színházi kuriózummal készültünk neked erre a hétre, melyeket nem érdemes kihagyni. Készíts egy bögre teát, vedd elő a naptárad, és válogass kedvedre a lehetőségek közül. 

Gateway to Space – Űrkiállítás

Millenáris

2016. január 15-től március 15-ig

Vágj bele életed legnagyobb űrkalandjába a Gateway to Space interaktív űrkiállítással, amit egyenesen a NASA Space & Rocket Center hoz el Neked! Magyarországon először látható a Gateway to Space nemzetközi űrkiállítás, amivel teljes egészében megismerheted a NASA és az emberiség csillagközi kalandjainak teljes történetét és napjaink érdekfeszítő felfedezéseit! Merülj el az űrkalandok múltjában, kezdve a korai álmodozókkal, akik elsőként építették meg saját rakétájukat, át az eseménydús 20. századon, középpontban a Hold meghódításáért vívott űrversennyel, egészen a Naprendszer határának felfedezéséig. Nézd meg élőben a US Space and Rocket Center több száz darabból álló, lenyűgöző gyűjteményét: a NASA küldetések során használt szkafandereit, az űrutazások begyűjtött holdkőzeteket, valamint a rakéták és űrkapszulák élethű mását. Ülj egy űrhajó próbafülkéjébe és tapasztald meg a semmihez sem fogható atmoszférát!

Forrás: Facebook/Gateway to Space - Űrkiállítás

Főhős - Grecsó Krisztián

Momentán Társulat

Február 9.

Érdekes, és izgalmas színházi élménnyel készül a Momentán Társulat. Beszélgetés és játék ismert, közéleti szereplőkkel. Minden alkalommal új Főhős a középpontban. Drámák, örömök, titkok és vágyak imprójelentekben a Momentánnal. Vele, róla, neki, nektek. Ő középen, mi körülette egy impróuniverzumban. Ne hagyd ki ezt a pártalan élményt!

Forrás: Facebook/Momentán Társulat

David Bowie – Just for One Day

Beat On The Brat

Január 16.

A legendás zenész halála szinte sokkolta a világot. Mindannyiunk életében volt legalább egy Bowie-s korszak. A most szombat csak róla fog szólni a Beatben. A bár ezt írta az eseményben: "Megpróbáljuk lejátszani az összes jó számát. Meg pár olyat is, ami nem az övé, de kötődik hozzá." Ha nagy rajongó vagy, ott a helyed!

David Bowie Forrás: AFP/Bertrand Guay

A dán lány

Január 28.

Igazi kulturális csemege, és csodás filmélmény. A történet szerint Einar Wegener (Eddie Redmayne) és Gerda Wegener (Alicia Vikander) egy művészházaspár, mindketten kiváló művészek. Egy napon Gerdának gyorsan be kell fejeznie egy portrét, ezért megkéri a férjét, hogy öltözzön nőnek és legyen a modellje. Az élmény olyan lavinát indít el, ami örökre megváltoztatja az életüket. Einar rájön, hogy Liliként tudja kifejeznie valódi énjét, és elkezd nőként élni. A házaspár azonban kénytelen szembenézni a társadalom rosszallásával.

EDUCATIO 2016 - Az év legnagyobb oktatási kiállítása

SYMA Rendezvényközpont

2016. Január 21-23.

Több, mint 100 kiállító és 30.000 látogató. Hazai felsőoktatási intézmények, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképzések és a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök, módszerek egy helyen! Immár 16. alkalommal, 3 napon keresztül várja a látogatókat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: a középiskolás diákokat, mester képzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és -fenntartókat.

Forrás: MTI/Földi Imre
Rangos díjat nyert a VOLT és a SZIGEThttp://www.life.hu/kult/20160114-european-festival-awards-dijat-nyert-a-volt-es-a-sziget-fesztival.htmlSzerdán késő este adták át a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjait a hollandiai Groningenben tartott gálán. Két szigetes fesztivál is az élen végzett: a Telekom VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a „legjobb programkínálat" kategóriában lett első.Kult--Nagyon obszcén fotó készült Kern Andrásrólhttp://www.life.hu/kult/20160114-kern-andras-bemutat-gondolj-ram-cimu-filmjenek-plakatjan.htmlA Kossuth-díjas színművész legújabb, Gondolj rám című filmjének plakátjához készült obszcén fotó Kern Andrásról. A képet trágárnak ítélte meg az Önszabályozó Reklámtestület, így a plakátok nem kerülhetnek az utcákra - értesült a Blikk. Kult--Nemes Jeles László újabb jelölést kapott - Most már biztos az Oscar? http://www.life.hu/kult/20160113-nemes-jeles-laszlo-jeloltek-legjobb-rendezo-kategoriaban-oscar-eselyes-a-saul-fia.htmlA DGA Awards (Amerikai Rendezők Céhe) idén egy új kategóriát indított, melyben a magyar rendező neve is szerepel. Ez jó jel, mert aki egyszer itt jelölést kap, az nagy eséllyel indul az arany szobrocskáért is. KultOrigoVajna Timi óriási bakit követett el a Golden Globe-on, de senki sem haragszik ráhttp://www.life.hu/kult/20160111-vajna-timea-megfogta-a-saul-fia-stabjanak-golden-globe-szobrat.htmlVajna Timi - aki a Life.hu olvasóinak tudósított a nem mindennapi eseményről - kis híján kínos helyzetbe került, amiért hozzáért Nemes Jeles László és csapatának Golden Globe-díjához. KultOrigoFreddie: „Éneklés közben tudok igazán kiteljesedni"http://www.life.hu/kult/20160111-fehervari-gabor-alfred-alias-freddie-izgatottan-keszul-a-2016os-eurovizios-dalfesztival-hazai.htmlFehérvári Gábor Alfréd, alias Freddie izgatottan készül a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójára. Az első elődöntőre január második felében kerül sor, amikor a négyfős zsűri előtt mérettetik majd meg a dala. Kult--Emlékezzünk David Bowie-ra - Íme 5 dal, amit imádtunk tőle!http://www.life.hu/kult/20160111-david-bowie-ot-legendas-dala-ezek-a-mi-kedvenceink-elhunyt-a-legendas-enekes.htmlA legenda tragikus hirtelenséggel hagyott itt minket 69 éves korában. Pályája során számtalan felejthetetlen slágert adott ki, melyek közül kiválasztottuk az öt legemlékezetesebbet. Íme, az általunk legjobban kedvelt dalai: Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.