Ma 75 éves az opera koronázatlan királya, Plácido Domingo

Forrás: El Pais -
karmester Plácido Domingo opera Operaház Budapest énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyszerű karmester, intézményvezető, és varázslatos hanggal megáldott énekes. A színész lassan fél évszázada meghódította a világot, és a mai napig ad teltházas koncerteket. Februárban a magyar közönséget is elbővüli, hiszen a budapesti Operaházban megrendezett Shakespeare Estély egyik díszvendége lesz. 

Domingo 1941. január 21-én született Madridban. Gyermekkorában zongorázni és vezényelni tanult, majd énekesi tanulmányokba kezdett. Repertoárja mintegy 144 szerepet tartalmaz. Karrierje során eddig 11 Grammy-díjat és két latin Grammy-díjat kapott. Vezényelt már a New York-i Metropolitanben, a londoni Covent Gardenben, a bécsi Staatsoperben és a Los Angeles-i Operában is.

Forrás: El Pais

Több koncerten vezényelte már például a Chicagói Szimfonikus Zenekart, a London Szimfonikusokat és a Berlini Filharmonikusokat. 15 éven keresztül volt a Washingtoni Nemzeti Opera főigazgatója, jelenleg a Los Angeles-i Operát igazgatja. 1959 óta van a pályán, de lendülete mit sem csökkent: továbbra is rengeteg felkérésnek tesz eleget a világ minden táján énekesként és karmesterként egyaránt.

Megvannak az idei év Arany Málna jelölései - A szürke ötven árnyalata első helyen! http://www.life.hu/kult/20160115-arany-malna-dij-jeloltek-tarolt-a-a-szurke-otven-arnyalata-es-a-pixel-filmek-listaja.htmlAz Oscar előtt idén is átadják a legrosszabb filmes alakítások és filmek díjait, melytől nem véletlenül rettegnek a hollywoodi sztárok. A Pixel és Christian Grey szinte taroltak a jelölések között. KultOrigoVin Diesel elárulta a Halálos iramban nyolcadik részének címét http://www.life.hu/kult/20160119-itt-a-halalos-iramban-uj-cime-vin-diesel-posztolt-egy-posztert-uj-szereplokkel-bovul-a-csapat.htmlA színész az Instagramján jelentette be a nyolcadik rész címét, és mellé egy posztert is posztolt. Új trilógia kezdődik, a csapat New Yorkot biztosan beveszi. Kult--Egy ágyban Marilynnel - Kiállítják a szexszimbólum ikonikus fényképeithttp://www.life.hu/kult/20160119-marilyn-monroe-szineszno-es-szexszimbolum-hires-fenykepeibol-nyilik-kiallitas-londonban.htmlMinden idők egyik leghíresebb és leggyönyörűbb színésznője egy szál ágyneműben csábítja a közönséget abba a londoni galériába, ahol hamarosan kiállítják a valaha készült legnevesebb képeit. KultOrigoNémetország elhallgatja a Saul fia sikerét - Kivágják a hírekből! http://www.life.hu/kult/20160118-nemes-jeles-laszlo-nem-kiabalja-el-az-oscart-a-saul-fia-a-vilagsiker-kuszoben.htmlA magyar rendező rendkívül büszke a Saul fiára, és bár nagyon szeretné, nem akarja elkiabálni az Oscar-díj győzelmét. Bár világszerte imádják a filmet, vannak országok, ahol kifejezetten kevés visszhangot kapott a produkció. KultOrigo5 idézet a szerencséről - Olyan mint a nő, kívánni kell? http://www.life.hu/kult/20160116-5-idezet-a-szerencserol.htmlBiztosan már te is gondolkoztál rajta, hogy a sikereidben mekkora szerepük van a szerencsének, vagy minden, amit elértél az életben, magadnak köszönhető-e. Nos, a témával sokat foglalkoztak művészek, közéleti személyiségek is. Íme, 5 gondolat. KultThinkstockEzekkel a filmekkel száll harcba a Saul fia az Oscar-díjért http://www.life.hu/kult/20160115-oscar-dij-verseny-saul-fia-nezd-meg-a-tobbi-jeloltet-veluk-versenyez-a-magyar-csapat.htmlHuszonhét év után ismét Oscar-jelölt egy magyar film! Az öröm mellett persze elindultak a találgatások is, hogy vajon a legjobb idegen nyelvű film kategória többi jelöltje mekkora eséllyel indul Nemes Jeles László művével szemben. Most segítünk, hogy kicsit jobban megismerd őket! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.