Kitüntették a Harry Potter szülőanyját, J.K. Rowlingot

Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen -
J.K. Rowling kitüntetés könyv Harry Potter író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai PEN/Allen Alapítvány az irodalom szolgálatáért adományozott díjával tünteti ki a brit írónőt. Az irodalmi és emberi jogi csoport tavaszi New York-i gáláján, május 16-án adja át a díjat a Harry Potter-könyvek szerzőjének. 

Az alapítvány indoklásában kiemelte, hogy Rowling nemcsak a szólásszabadság pártfogójaként érdemelte ki a díjat, hanem jótékonysági tevékenységéért is.

Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen

Rowling alapította a gyógyíthatatlan betegség, a szklerózismultiplex-kutatásokat támogató Volant alapítványt,

és ő hozta létre a Lumos nevű nonprofit szervezetet, amely intézetbe adott gyermekek és családjuk egymásra találásában segédkezik. A brit írónő közölte: nagy megtiszteltetés számára, hogy megkapja ezt a díjat, és hogy munkájának erkölcsi értékét az a szervezet ismeri el, amelyet oly nagyra becsül. "Régóta támogatom a PEN-t, amely felbecsülhetetlen munkát végez a bebörtönzött írókért és a szólásszabadság védelmében" - tette hozzá. Az irodalom szolgálatáért adományozott díjat korábban olyan neves amerikai és brit íróknak ítélték oda, mint Philip Roth, Toni Morrison, Salman Rushdie és Tom Stoppard.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.