Újabb elismeréssel lehet gazdagabb a Saul fia

Forrás: Mozinet -
film Oscar 2016 díj Nemes Jeles László Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán hirdették ki a César-díj jelöltjeit Párizsban. A legjobb külföldi film kategóriájában a végső öt közé került Nemes Jeles László alkotása is. 

A Golden Globe-nyertes és Oscar-jelölt holokausztdráma olyan filmekkel versenyez, mint a Birdman, a Legújabb testamentum című abszurd komédia, Nanni Moretti Mia Madré-ja, a Je suis mort mais j'ai des amis című belga vígjáték, illetve aTaxi Teherán Iránból és az angol nyelvű Ifjúság - írja az Origo.

Röhrig Géza a Saul fia című filmben Forrás: Mozinet

A Saul fia hatalmas siker volt a franciaországi mozikban, több mint kétszázezren váltottak rá jegyet a november eleji bemutatója óta, ezzel messze a legnézettebb magyar film lett, amit valaha vetítettek Franciaországban. Fő riválisát az Oscaron a török nők elnyomásáról szóló Mustang-ot kilenc César-díjra jelölték, többek között a legjobb film, legjobb rendező és a legjobb első film kategóriájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.