Mackófesztivált rendeznek a fővárosi állatkertben

Forrás: Thinkstock -
medve mackó Fővárosi Állat- és Növénykert állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különféle medvékhez kapcsolódó programokkal, látványetetésekkel, mézkóstolóval és medveárnyék észleléssel is várja a Mackófesztivál keretében szombattól keddig négy napon át a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A fesztivál mind a négy napján délelőtt a vörös macskamedvék, Ambrus és Aurora etetésével kezdődik a program, majd a kamcsatkai medvék kifutójához invitálják a szervezők a közönséget. A koalák délután kapnak friss eukaliptuszt, majd a Varázshegy belsejében lehet megismerkedni a medvék világával.

Vörös macskamedve Forrás: MTI/Balázs Attila

A Varázshegyben mind a négy napon kézműves foglalkozásokkal, játékos ismeretterjesztő programokkal készülnek, a két hétvégi napon lesz még mézkóstoló is, és a Gödöllői Mézmúzeum is bemutatkozik. Szombaton a Bóbita Band zenés műsora szórakoztatja a fesztivál résztvevőit, vasárnap pedig Dolák-Saly Róbert Én vagyok a kedvenc állatom című műsorára és azonos című könyvének dedikálására várják a családokat.

Forrás: Thinkstock

Február 2-án tartják a hagyományos medveárnyék-észlelést. A népi időjóslás hagyományai szerint ezen a napon az időjárás alapján meg lehet becsülni a tél hosszát, valamint a medve ilyenkor jön elő a barlangjából, és annak megfelelően lehet az időjárásra következtetni, hogy az állat meglátja-e az árnyékát. A medveárnyék-észlelésre a kamcsatkai medvék kifutójánál kerül majd sor.
A brummogva érkező 14 éven aluli gyermekek díjmentesen léphetnek be az állatkertbe.

Megszűnik a Benkó Dixieland Bandhttp://www.life.hu/kult/20160130-megszunik-a-benko-dixieland-band.htmlA 2015 év végén elhunyt Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész emlékének megőrzésére családja művészeti alapítványt hoz létre. Kult--Hogyan szeressünk jól? Segítünk a válaszban! http://www.life.hu/kult/20160129-kulturalis-programajanlo-januar-28-31.htmlA hétvége akkor a legjobb, ha a lazítás jegyében telik. Ha érdekelnek az emberi lélek legmélyebb bugyrai, vagy szívesen röhögnél másfél órán keresztül Robert De Niro obszcén poénjain, itt a helyed! Vedd elő a naptárad, és válogass kedvedre a lehetőségek között. KultThinkstockMegdöbbentő dolog derült ki a Disney-hercegnőkrőlhttp://www.life.hu/kult/20160129-dobbenetes-felfedezes-latott-napvilagot-a-disney-hercegnokrol.htmlKedvenc meséink főhőseit a mai napig imádjuk, és egy unalmas hétvégén szívesen nézzük meg bármelyikük kalandját. Egy friss kutatás szerint sok mindent azonban elhallgattak előlünk az évek alatt. KultOrigoÉlő adásban lett öngyilkos a riporternő - Most film készül rólahttp://www.life.hu/kult/20160129-christine-chubbuck-1974ben-elo-adasban-lett-ongyilkos.html1974. július 15-én Christine Chubbuck ezekkel a szavakkal fordult a nézőkhöz: „A Channel 40 mindig frissen, élőben szállítja a legfrissebb vért és kiontott beleket, én ehhez igazodva bemutatom önöknek az első öngyilkossági kísérletet." Ezt követően elővett egy fegyvert, és fejbe lőtte magát. Kult--Régi-új nő tűnik fel Bereczki Zoltán melletthttp://www.life.hu/kult/20160129-bereczki-zoltan-szinesz-multjabol-felbukkant-egy-holgy-es-hamarosan-egyutt-allnak-szinpadra.htmlElőkerült egy nő Bereczki Zoltán múltjából, és hamarosan együtt állnak színpadra. Az énekes elárulta, a kilencvenes években gyakran „kerülgették" egymást Váczi Eszterrel, hiszen mindketten aktív szereplői voltak a hazai klubéletnek. Kult--Kit Harington elárulta, mi lesz Havas John sorsa http://www.life.hu/kult/20160128-eldolt-havas-john-sorsa-kit-harington-elarulta-karaktere-sorsat-a-rajongok-duhongenek.htmlA Trónok harca-rajongók már tűkön ülnek, hogy vajon mi lesz egyik kedvenc karakterük sorsa. Havas Jon meghalt, vagy sem? Most kiderült! KultOrigoMeghalt Black, a Wonderful Life előadójahttp://www.life.hu/kult/20160127-meghalt-black-a-wonderful-life-eloadoja.htmlAutóbalesete után 16 nappal, kedden meghalt Colin Vearncombe, művésznevén Black, a Wonderful Life című sláger előadója. Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.