Fogadjunk, hogy te is ezekre a számokra roptad a sulidiszkóban!

sláger zene nosztalgia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Telik az a rohadt idő. Ugye, néha te is úgy érzed, hogy mintha csak tegnap lett volna, hogy a suli legjóképűbb fiúja, a 13 éves Lali, téged kért fel lassúzni Toni Braxton klasszikusára, az "Un-Break My Heart"-ra. Pedig nem tegnap volt. Húsz éve már.

Nosztalgiázni mindenki szeret, és mindenki tudja, hogy régen minden jobb volt: ifjúságunk hajnalán még a gyagyi popdalok gagyi szövegei is sokkal mélyenszántóbbnak tűntek.

A következőkben összegyűjtöttünk 10 olyan egykori világslágert, amelyek pont 20 éve, 1996-ban törtek a toplisták élére, és amelyek anno egy valamire való sulidiszkóból sem hiányozhattak. Köztük van a kedvenced?

Los Del Rio - Macarena

Fogadjunk, hogy még ma is el tudnád táncolni, a klip híres-hírhedt koreográfiáját? Hatalmas sláger volt, egy időben mindenki "makarénázott".

Paradisio - Bailando

Bizony, a Macarenahoz hasonlóan a Bailando is 1996-ban jelent meg. Mást nem tudunk hozzáfűzni: hatalmas zene volt.

Backstreet Boys - Quit Playing Games (With My Heart)

Nick Carter és társai minden 12 éves lány szívét meghódították. Fehér nadrág, lassított felvétel, szenvedő arckifejezés - ezek a fiúk tudtak valamit.

R. Kelly - I Believe I Can Fly

Michael Jordan + Tapsi Hapsi = az álmok valóra válnak.

Spice Girls - Wannabe

"I wanna really, really, really wanna zigazig ah" - a fűszeres lányok is 1996-ban indultak világhódító útjukra.

No Doubt - Don't Speak

Amikor még Gwen Stefani fiatal és hamvas volt. Valószínűleg a világ egyik legismertebb dala.

The Fugees - Killing Me Softly

Na jó, nem egy tipikus sulidiszkós zene, és a legtöbbünknek valószínűleg fogalma sem volt a szövegről és annak jelentéséről, de a fülbemászó dallam egyszerűen beette magát az ember agyába.

Toni Braxton - Un-Break My Heart

Minden idők egyik legszebb szerelmes dala.

Alanis Morissette - Ironic

A klip, amiről nem tudtad eldönteni, hogy négy különböző néni ül-e a kocsiban, vagy mind ugyanaz?! Most már valószínűleg tudod a választ.

2Pac - California Love

A legtöbb fiú 10-14 éves kora között esik át a "rapper korszakon". Nos, 96-ban számukra 2Pac igazi messiás volt - amíg az év szeptemberében meg nem gyilkolták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.