A filmvászon legmocskosabb nagypapái

film nagypapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Békés öregkor, bölcs tanácsok, vasárnapi húsleves? Egy fenét! Ezek a nagyszülők tesznek arra, hogyan kéne viselkedniük a társadalmi és családi elvárások szerint, ehelyett azt csinálják, amihez kedvük van. Akkor is, ha az botrányosan szörnyű.

John Dugan - A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

124 éves, régebben mészárszéken dolgozott, ja és sorozatgyilkos volt. Ez utóbbit mára a fiai végzik helyette, akikkel együtt el is szokták fogyasztani az áldozatokat. Ő az a nagyszülő, akivel biztosan nem akarod együtt kanalazgatni a vasárnapi húslevest.

Burgess Meredith - A szomszéd nője mindig zöldebb (1993)

„Meg kell hágni azt a nőt! Vagy ha nem akarod..., akkor küldd át hozzám!" – Gustafson nagypapa nem rest tanácsot adni a fiacskájának, pedig már a Jack Lemmon játszotta csemete is élemedett korú. A 94 éves nagypapa emellett imád piálni, talpas cigit szívni, a nőkkel kapcsolatos mondatai közül pedig még az enyhébbek közé tartozik a fenti idézet.

Clint Eastwood - Gran Torino (2008)

Goromba, rasszista, mocskos a szája, és az unokái előtt sem titkolja, hogy úgy alapvetően utálja az embereket. Clint Eastwood nagypapája csak a régi kocsiját szereti igazán a felesége halála óta, de aztán egy szomszédba költöző bevándorlógyerek megváltoztat ezt-azt.

Alan Arkin - A család kicsi kincse

Milyen nagypapa az, aki a gyerekszépségversenyre olyan koreográfiát tanít be a lányunokájának, amit a sztriptízbárban szerzett tapasztalatai alapján állított össze? Néhány otrombaságtól eltekintve valójában a legjobb fej figura az egész famíliában, és teljesen egyértelmű az is, ő mit tenne, miután a családi kiránduláson elhalálozik.

Johnny Knoxville - Rossz nagyapó (2013)

Ő az, aki egy személyben megtestesíti a „mocskos vénember” fogalmát. Például szereti az intim testrészeit különböző furcsa helyekhez dörgölni, másokat sértegetni, felelőtlenül viselkedni és gusztustalankodni. Ami talán nem is meglepő, ha tudjuk, hogy a maszk alatt a Jackass sztárja, Johnny Knoxville alakítja.

Deanna Dunagan és Peter McRobbie - A látogatás (2015)

Mi baj lehet egy kellemes vakációból a nagyszülők vidéki házában? M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, A falu) filmjében az unokák gyorsan rájönnek, hogy nem véletlenül kapták utasításba: éjjel tilos kijönni a szobából – nagypapa és nagymama szörnyű és mocskos titkokat rejteget.

Robert De Niro - Nagyfater elszabadul (2016)

A frissen mozikba került Nagyfater elszabadul sokak szerint az film, amiben Robert De Nirto minden korábbinál jobban lejáratta magát a legalpáribb poénok kedvéért. Egy perverz és gátlástalan tatát alakít ugyanis, aki az őt kényszerűségből fuvarozó pedáns unokája agyára megy a közös utazás során. De legalább élvezettel csinálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.