Nemes Jeles László: "Ha Spielbergnek nem tetszene a Saul fia, az fájna!"

Fotó: Pozsonyi Janka -
rendező film Steven Spielberg Nemes Jeles László Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Most szombaton 68. alkalommal osztották ki az amerikai rendezők céhének díjait (Directors Guild Of America Awards), és az idén alapított "legjobb első filmes rendezés" díjáért a Nemes Jeles László is a jelöltek között volt a Saul fiá-ért. 

A díjat Steven Spielberg adta át, aki kétszeres csúcstartónak számít a DGA-ban: őt jelölték a legtöbbször (tizenegyszer), és ő kapta meg a legtöbbször a díjat (háromszor).Tehát a körülmények adottak voltak ahhoz, hogy a legendás rendező végre mondhasson valamit a Saul fiá-ról, ez viszont sajnos nem történt meg - írja az Origo.

Nemes Jeles László Fotó: Pozsonyi Janka

Ha Spielberg megnézné, és azt mondaná, hogy ez egy darab szar, akkor az biztosan fájna

- mondta még Cannes-ban az Origónak Nemes Jeles László, aki a München magyarországi forgatásán már dolgozott együtt a világhírű kollégájával. A szervezet 16 ezer tagja által megszavazott díjat nem a magyar rendező, hanem Alex Garland kapta az Ex Machina című robotos sci-fi rendezéséért.

Magyar siker! Oscar-díjra jelölték a Saul fiát

A Golden Globe után újabb szakmai elismeréssel lehet gazdagabb a magyar alkotás. A 2016-os Oscar-díjkiosztó február 28-án lesz a hollywoodi Dolby Theatre-ben, a gálát Chris Rock amerikai komikus fogja vezetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.