Hurrá! Beköltözhetünk egy Van Gogh festménybe

Forrás: wikipédia -
szoba festőművész lakás festő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem, ez nem egy vicc, ugyanis csupán tíz dollárért beköltözhetünk egy olyan szobába, amely ebben a formában eddig csak Van Gogh festményén létezett. 

A remek ötletet az Art Institute Chicago-nak köszönhetjük, akik megépítették a posztimpresszionista remekmű pontos mását, majd

feltöltötték az Airbnb-re is.

A projekt egyébként az intézet Van Gogh kiállítását reklámozza.

Van Gogh hálószobája Forrás: wikipédia

Van Gogh-ot 1888-ban ihlette meg arles-i lakásának hálószobája, de a festést egy alapos tervezés előzte meg, amiről egy levélben is írt öccsének.

„Támadt egy ötletem, vázlatot is mellékelek hozzá. Egész egyszerűen a hálószobámról van szó. Ezen a képen mindent a színekre bízok: leegyszerűsítem őket, hogy ezáltal emelkedettebb külsőt kölcsönözzenek a tárgyaknak, amelyek ily módon a pihenés, az alvás gondolatát sugallják. Egyszóval, aki ránéz a képre, megpihen az agya, vagy inkább a képzelete."

Az Art Institute Chicago a színekre helyezte a hangsúlyt, és nagyon figyeltek arra, hogy a hálószoba tényleg olyan érzést keltsen a vendégben, mintha egy festménybe lépne be. A szoba egyébként Vincent néven fut az Airbnb-n, ráadásul nem is drága: egy éjszaka tíz dollárba kerül - írja az Origo.

Ez a szoba a miénk is lehet éjszakánként 10 dollárért Forrás: Facebook/Chicago Art Institute

Hivatalos: Már forgatják a Star Wars legújabb részéthttp://www.life.hu/kult/20160211-keszul-a-star-wars-nyolcadik-resze-az-elozmenyfilmmel-kesz-vannak-foto.htmlA Disney szerdán közölte a nyilvánossággal, hogy már forgatják a Csillagok háborúja nyolcadik epizódját, és befejezték a Rogue One című előzményfilm munkálatait, mely 2017-ben kerül a mozikba. Kult--Romantikus Valentin-napi filmajánló, ha összebújva moziználhttp://www.life.hu/kult/20160208-romantikus-valentin-napi-filmajanlo-ha-osszebujva-moziznal.htmlTévé előtt? Moziban? DVD-ről? Mindegyik verzióra vannak ajánlataink, ha a Valentin-napot a szerelmeddel kettesben, romantikus filme(ke)t nézve töltenéd. Íme 3 x 3 film a szerelem napjára! Kult--Hurrá! Érkezik a Harry Potter 8!http://www.life.hu/kult/20160211-erkezik-a-harry-potter-legujabb-resze-a-szindarab-szovegkonyve-kerul-a-boltok-polcaira.htmlJ. K. Rowling varázslatos története folytatódik, bár nem úgy, ahogy sokan gondolják, ugyanis csak a színházi darab szövegkönyve kerül a boltok polcaira. Kult--Előkerült Robin Williams sosem látott filmjelenetehttp://www.life.hu/kult/20160211-robin-williams-szinesz-sosem-latott-jelenete-a-mrs-doubtfire-apa-csak-egy-van-cimu-filmjebol.htmlA Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van című film eddig még nem látott, szívszorító jelenete állítólag azért nem került bele a vígjátékba, mert a készítők túl szomorúnak találták hozzá. Kult--Édesszájúak ünnepe: ma van a palacsinta világnapja!http://www.life.hu/kult/20160209-hushagyo-kedd-azaz-a-palacsinta-vilagnapja-a-farsangi-idoszak-utolso-napja.htmlA húsvét előtti 41. napra, azaz húshagyó keddre esik a palacsinta napja! Ez az utolsó nap, amikor bőségesen étkezhetünk, még a böjt kezdete előtt. Kult--Mindent a rozé pezsgőkről - A friss trend mögött évszázados történelem áll http://www.life.hu/kult/20160208-tudnivalok-es-receptotletek-a-roze-pezsgokhoz.htmlAkár otthon, akár egy sikkes étteremben telik majd a Valentin-nap, az alkalomhoz semmi nem illik jobban, mint egy palack pezsgő. Egy rozé pezsgő például eleganciát és stílust ad a közös estéhez, teli van a tavaszt idéző gyümölcsösséggel, a hozzá illő ételekkel pedig valódi luxus élmény. De minek köszönheti a sikerét az ellenállhatatlan pink színen túl? Talán meglepő, de a friss trend mögött komoly szakmaiság és évszázados történelem áll. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.