Tragédia! Sophie Marceau volt férjét legyőzte a rák

Forrás: AFP/Georges Bendrihem -
Sophie Marceau meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenöt éves korában elhunyt Andrzej Żuławski, a bizarr, érzelmileg túlfűtött filmek rendezője, aki egyben Sophie Marceau volt férje is.

Karrierje kezdetén, a '60-as években Andrzej Wajda rendezőasszisztenseként dolgozott, azonban ő is a cenzúra áldozata lett a kommunista Lengyelországban: az 1972-es Az ördög című horrorfilmje bemutatója előtt letartoztatták, az alkotást betiltották, és csak később, 1988-ban mutatták be.

Kezdeti próbálkozásai után Zulawski Franciaországban folytatta a karrierjét.

A lengyel rendező, Andrzej Zulawski 75 évesen hunyt el Forrás: AFP/Georges Bendrihem

Magyarországon Az éjszakáim szebbek, mint a nappalaitok című filmjét ismerhetjük, melyben Sophie Marceau játszotta a főszerepet. A 26 év korkülönbség ellenére 15 éven át éltek kapcsolatban, négy közös filmet készítettek, és egy fiuk is született.

Sophie Marceau és Andrzej Zulawski Forrás: AFP

A Cosmos című utolsó filmjével tavaly besöpörte a legjobb rendezés díját a locarnói filmfesztiválon. Żuławski már régóta küzdött a rákkal, amely végül a halálát okozta - közölte a Lengyel Filmművészek Szövetsége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.