Járd be a világot egy fotós szemével, vagy tanulj törzsi táncokat

fotó fotós kultúra kiállítás tánc programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az időjárás nem túlzottan kegyes hozzánk az utóbbi időben, így egynél több okod van arra, hogy kimozdulj a négy fal közül. Számtalan érdekes program vár rád, és mind a város szívében. Nézd meg 5 kontinens törzsi, harci és népi táncait, vagy merülj el a világ egyik kortárs fotóművészének lenyűgöző alkotásai között. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket.  

Steve McCurry - Legendás fotók

Műcsarnok

Február 25.

Steve McCurry a kortárs fotóművészet ikonikus alakja. Munkái magazinok és könyvek címoldalán szerepeltek; több mint egy tucat könyvet jelentetett meg, és világszerte megszámlálhatatlan kiállítás fűződik a nevéhez. Számtalan országban készített lenyűgöző felvételeket; elsősorban a konfliktus sújtotta területek, eltűnőben lévő kultúrák, ősi hagyományok, valamint a kortárs kultúra érdekli. Az ember minden képén elsőrendű fontosságú - az afgán lányról készült, méltán híres képe is ennek köszönheti elemi erejét.

Forrás: Facebook/Műcsarnok - Kunsthalle Budapest‎

Salamon Eszter - Emlékmű 0 - kísértenek a háborúk (1913-2003)

Trafó

Február 19-20.

Koreografikus emlékmű elfeledett háborúknak: így lehetne leírni Salamon Eszter előadását, melyhez öt kontinens törzsi, népi és harci táncait kutatta fel. Az elmúlt 100 év azon háborúit veszi számba az előadás, melyek a nagyobb, "fontosabb" háborúk mellett szinte láthatatlanok maradtak. Kísértetháborúk olyan táncosokkal, akik maguk is a világ különböző pontjairól származnak. Sötét és felkavaró előadásban dübörög az underground történelem, a tánctörténet mozaikdarabkáit felvillantva.

Trafó House, fotó, tánc Forrás: Facebook/Trafó House

Deadpool

Már a mozikban

Főhősünk Wilson Wade (Ryan Reynolds), a nagypofájú zsoldos, aki a testét felemésztő rák elől egy gyanús kezelésbe menekül, amitől ugyan elpusztíthatatlanná válik, viszont olyan ronda lesz, mint a bűn. Utóbbi főleg a főgonosz, a szintén mutáns Ajax (Ed Skrein) érdeme, akit hősünk a kezdetektől igyekszik kézre keríteni. Mikor elrabolják Deadpool szerelmét kezdetét veszi a harc.

Szabad szemmel - Fotó Hemző

Magyar Nemzeti Múzeum

Március 15-ig látogatható

A három éve elhunyt Hemző Károly életmű-tárlata. A tárlat átfogó képet ad az utóbbi évtizedekben gasztrofotósként milliók által kedvelt művészről, bemutatja mint eredeti sport- és városfotóst, vérbeli riportert, lírai tájképábrázolót, valamint a lovas képek megújítóját is.

Kiállítás Hemző Károly fotóiból a Nemzeti Múzeumban Bánkuti András fotóművész a Szabad szemmel - Fotó Hemző című kiállításon. Mintegy 200 fotóból álló kiállítás március 15-ig tekinthető meg MTI Fotó: Czimbal Gyula Forrás: MTI/Czimbal Gyula
Tragédia! Sophie Marceau volt férjét legyőzte a rákhttp://www.life.hu/kult/20160217-elhunyt-andrzej-zulawski-sophie-marceau-ferje.htmlHetvenöt éves korában elhunyt Andrzej Żuławski, a bizarr, érzelmileg túlfűtött filmek rendezője, aki egyben Sophie Marceau volt férje is.Kult--Ő választhatja szét A szürke ötven árnyalata szerelmeseithttp://www.life.hu/kult/20160216-o-allhat-a-szurke-otven-arnyalata-szerelmesei-koze.htmlKészül A szürke ötven árnyalata folytatása, azaz A sötét ötven árnyalata, ami egy igazán izgalmas szerelmi háromszöggel kecsegtet. Már azt is találgatják, hogy ki állhat majd a szerelmesek közé. KultOrigoKorábban kegyetlenül kínoztak, manapság kényeztetnek - Indiai elefántszelídítők http://www.life.hu/kult/20160211-korabban-kegyetelnul-kinoztak-manapsag-kenyeztetnek-indiai-elefantszeliditok.htmlTavaly januárban India déli államában, Keralában a vadőrök hat hónapos elefántkölyökre bukkantak az egyik monszun ásta mély gödörben. A helyiek elmondása szerint a magatehetetlen borjú napok óta feküdt törött végtagokkal a mélyedésben, sírása éjszaka is hallatszott. A kölyköt, úgy tűnt, a csorda és az anyja teljesen magára hagyta, így a vadőrökre várt a feladat, hogy kimentsék, majd felneveljék a kicsit. Többórás küzdelem után az elefántot kötelekkel és bambuszrudakkal kihúzták, majd a Neyyar Vadrezervátumba vitték. KultThinkstockLuke Skywalkerrel indult a Star Wars 8 forgatásahttp://www.life.hu/kult/20160216-horvatorszagban-forgatjak-a-star-wars-nehany-jelenetet-kis-izelito-az-uj-filmbol.htmlA Disney egy fél perces videóval adta a világ tudtára, hogy február 15-én elkezdődött a nyolcadik Star Wars-epizód forgatása Írországban. Hamarosan a stáb továbbáll, és Horvátország felé veszik az irányt. KultOrigoHurrá! Beköltözhetünk egy Van Gogh festménybehttp://www.life.hu/kult/20160212-tiz-dollarert-megszallhat-a-vilag-leghiresebb-szobajaban.htmlNem, ez nem egy vicc, ugyanis csupán tíz dollárért beköltözhetünk egy olyan szobába, amely ebben a formában eddig csak Van Gogh festményén létezett. KultOrigoHurrá! Érkezik a Harry Potter 8!http://www.life.hu/kult/20160211-erkezik-a-harry-potter-legujabb-resze-a-szindarab-szovegkonyve-kerul-a-boltok-polcaira.htmlJ. K. Rowling varázslatos története folytatódik, bár nem úgy, ahogy sokan gondolják, ugyanis csak a színházi darab szövegkönyve kerül a boltok polcaira. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.