Járd be a világot egy fotós szemével, vagy tanulj törzsi táncokat

2016.02.18. 13:16

Az időjárás nem túlzottan kegyes hozzánk az utóbbi időben, így egynél több okod van arra, hogy kimozdulj a négy fal közül. Számtalan érdekes program vár rád, és mind a város szívében. Nézd meg 5 kontinens törzsi, harci és népi táncait, vagy merülj el a világ egyik kortárs fotóművészének lenyűgöző alkotásai között. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket.  

Steve McCurry - Legendás fotók

Műcsarnok

Február 25.

Steve McCurry a kortárs fotóművészet ikonikus alakja. Munkái magazinok és könyvek címoldalán szerepeltek; több mint egy tucat könyvet jelentetett meg, és világszerte megszámlálhatatlan kiállítás fűződik a nevéhez. Számtalan országban készített lenyűgöző felvételeket; elsősorban a konfliktus sújtotta területek, eltűnőben lévő kultúrák, ősi hagyományok, valamint a kortárs kultúra érdekli. Az ember minden képén elsőrendű fontosságú - az afgán lányról készült, méltán híres képe is ennek köszönheti elemi erejét.

Forrás: Facebook/Műcsarnok - Kunsthalle Budapest‎

Salamon Eszter - Emlékmű 0 - kísértenek a háborúk (1913-2003)

Trafó

Február 19-20.

Koreografikus emlékmű elfeledett háborúknak: így lehetne leírni Salamon Eszter előadását, melyhez öt kontinens törzsi, népi és harci táncait kutatta fel. Az elmúlt 100 év azon háborúit veszi számba az előadás, melyek a nagyobb, "fontosabb" háborúk mellett szinte láthatatlanok maradtak. Kísértetháborúk olyan táncosokkal, akik maguk is a világ különböző pontjairól származnak. Sötét és felkavaró előadásban dübörög az underground történelem, a tánctörténet mozaikdarabkáit felvillantva.

Trafó House, fotó, táncForrás: Facebook/Trafó House

Deadpool 

Már a mozikban

Főhősünk Wilson Wade (Ryan Reynolds), a nagypofájú zsoldos, aki a testét felemésztő rák elől egy gyanús kezelésbe menekül, amitől ugyan elpusztíthatatlanná válik, viszont olyan ronda lesz, mint a bűn. Utóbbi főleg a főgonosz, a szintén mutáns Ajax (Ed Skrein) érdeme, akit hősünk a kezdetektől igyekszik kézre keríteni. Mikor elrabolják Deadpool szerelmét kezdetét veszi a harc. 

Szabad szemmel - Fotó Hemző

Magyar Nemzeti Múzeum

Március 15-ig látogatható 

A három éve elhunyt Hemző Károly életmű-tárlata. A tárlat átfogó képet ad az utóbbi évtizedekben gasztrofotósként milliók által kedvelt művészről, bemutatja mint eredeti sport- és városfotóst, vérbeli riportert, lírai tájképábrázolót, valamint a lovas képek megújítóját is. 

Kiállítás Hemző Károly fotóiból a Nemzeti Múzeumban Bánkuti András fotóművész a Szabad szemmel - Fotó Hemző című kiállításon. Mintegy 200 fotóból álló kiállítás március 15-ig tekinthető meg MTI Fotó: Czimbal GyulaForrás: MTI/Czimbal Gyula
tánckiállításprogramajánlókultúrafotófotós