Wow! A magyar határon készült az év legjobb hírfotója

Forrás: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel -
World Press Photo Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hurrá! Te is összefuthatsz Budapest utcáin Warren Richardsonnal, aki nemrég megkapta a világ egyik legnagyobb fotós elismerését, ráadásul egy magyar határon készült képért. Az ausztrál fotós már öt éve kis hazánkban él, megmutatjuk őt is, hogy biztosan felismerjétek!

Elég menő díjat zsebelt be a Budapesten élő ausztrál fotós, Warren Richardson, ugyanis csütörtökön jelentették be, hogy az ő magyar határon készült felvétele kapta az 59. World Press Photo nagydíját - írták a világ legnívósabb sajtófotó-pályázatának honlapján.

A fotó a szerb-magyar határon készült egy nyári éjszakán, kevéssel a határon épített kerítés elkészülte előtt.

Az Év Sajtófotója díj nyertese valamint hírkép egyedi 1. hely: Warren Richardson - A felvételen egy férfi látható, amint egy csecsemőt ad át a magyar-szerb határon felállított kerítés szögesdrótjai között Röszkénél Forrás: MTI/EPA/WORLD PRESS PHOTO/Warren Richardson

„Már a zsűrizés elején tudtuk, hogy ez egy fontos fotó. Egyszerűségében rejlik hatalmas ereje, s mert úgy látjuk, hogy szinte minden benne van, ami a menekültekkel történik. Egy igazi klasszikus felvétel a szó nemes értelmében, ugyanakkor időtlen is" - mondta Francis Kohn, a zsűri elnöke, aki emellett az AFP Hírügynökség fotószerkesztőségének vezetője.

Warren Richardson Forrás: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

Hoppá! Üvegcserepekké változott egy tó vizehttp://www.life.hu/news/20160219-amerikaban-egy-to-uvegcserepekke-valtozott.htmlA vízmosás miatt úgy törik a minnesotai tó felszínén képződött vékony jégtakaró, mintha egy üveglap törne ripityára. Annyi biztos, hogy ritka és nem mindennapi látványt nyújt a Lake Superior, köszönjük! NewsThinkstockMeglepő módon reagált a jógaoktató, akit lekövéreztekhttp://www.life.hu/news/20160218-csunya-tamadasok-erik-a-fitnesz-edzot.htmlDurva támadások értek egy profi jógaoktatót, miután posztolt egy képet az Instagram-oldalára. Lekövérezték, de ez még semmi, ugyanis a nő nem úgy kezelte a kritikát, ahogy szerinte kellett volna. NewsOrigoSamuel L. Jackson felejthetetlen leckét kapott a rendőröktőlhttp://www.life.hu/news/20160216-samuel-l-jackson-t-inzultaltak-a-rendorok.htmlSamuel L. Jackson-nak nincsenek túl jó emlékei a rendőrökről, ugyanis nemrég elárulta, hogy egyszer fegyvert fogtak rá. NewsOrigoBaltával tört-zúzott a volt válogatott kézilabdázóhttp://www.life.hu/news/20160216-baltaval-esett-neki-a-bulinak-a-valogatott-kezis.htmlAz egykori válogatott kézilabdázó állítólag dühösen, és egy baltával érkezett fia születésnapi bulijára, miután a gyerek kórházba került, mert annyira lerészegedett. A sportoló azt akarta tudni, hogy ki itatta le a fiát. Garázdaság és rongálás miatt indult nyomozás. NewsAFPAjjaj! A Kardashian-család rejtélyes gyilkossági ügybe keveredetthttp://www.life.hu/news/20160216-robert-kardashian-vedte-o-j-simpsont-aki-brutalisan-megolte-ex-feleseget-es-egy-pincerfiut.htmlÚjabb botrány lehet készülőben a Kardashian-család körül, ugyanis a nyomozók újra elővették a hírhedt O. J. Simpson gyilkossági ügyet, amiben Kim apja, Robert nagy szerepet játszott. Ő volt ugyanis az amerikai focista ügyvédje, és segíthetett neki a bizonyítékok eltüntetésében is. News--Magyarország is nyert a Berlinale Filmfesztiválonhttp://www.life.hu/news/20160215-magyar-holland-filmterv-nyerte-az-eurimages-fejlesztesi-dijat.htmlA Blind Willow, Sleeping Woman címmel készülő francia-magyar-holland filmterv nyerte az Eurimages fejlesztési díját a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. Gratulálunk! News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.