A legsármosabb kémek a filmvásznon James Bondtól Napoleon Solóig

film kémek James Bond mozi kémek2016 titkosügynök kém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halálosan hatékonyak és halálosan jóképűek, hidegvérrel akcióznak és hidegvérrel csábítanak,  közben pedig elképesztően stílusosak és elegánsak is. Összegyűjtöttük a kémeket, akik a legnagyobb hatással vannak ránk.

James Bond (Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig)

Ki más szerepelhetne listánk élén, mint őfelsége titkosügynöke, a 007-es kém, aki mindig vodka-martinit iszik (felrázva, nem keverve)? Minden idők leghosszabb filmes franchise-ának (jó pár fazonigazításon és színészváltáson átesett) főhőse a 007 Spectre: A Fantom visszatér főszerepében már 24. alkalommal lépett októberben a mozivászonra, hogy ismét összetörjön néhány női szívet, és elbánjon pár gazfickóval, miközben a szmokingja kifogástalanul áll rajta.

Jason Bourne (Matt Damon)

Listánkon ő a legkevésbé jólöltözött, de mentségére legyen mondva, állandóan menekülésben van. Robert Ludlum kémregényeinek főhősével rögtön az első mozifilmjében úgy ismerkedünk meg, mint egy tengerből kihalászott, sebesült, amnéziás férfival. Akinek magához térve ki kell derítenie, hogy kicsoda ő valójában, és hát bizony egy halálos és sármos szuperkém, aki világméretű ügyletekbe keveredett és vált veszélyessé a főnökei számára — ami azért lássuk be, eléggé szexi.

Jack Bauer (Kiefer Sutherland)

Oké, ő nem filmes, hanem tévés titkosügynök, de mára legalább annyira közismert figurája a popkultúrának, mint mozis társai, és nem bírtuk kihagyni, hogy egymás után három J. B. monogramot tegyünk a listánkra. Ráadásul mind közül talán ő a legkeményebb és leghatározottabb — kár hogy folyton siet, így nem sok idő van a vonzerejének részleteiben való elmélyülésre.

Ethan Hunt (Tom Cruise)

Lehetetlen küldetéseket magabiztos eleganciával megoldani eléggé lefegyverző tulajdonság, Ethan Hunt esetében sokszor szó szerint is. Ő a tévéből érkezett a filmvászonra: kisképernyőn még elsősorban, aki speciális képességekkel és eszközökkel bíró társaival dolgozik együtt a kormánytól kapott titkos megbízásokon. A mozifilmekben gyakrabban előfordul, hogy a csapaton belül árulás történik, vagy Ethan magára marad — így jobban kidomborodhat Tom Cruise egója és mellizma.

Grabovszki (Sinkó László)

Aki azt hitte, hogy Magyarországról nem lesz sármos kém a listánkon, az bizonyára megfeledkezett a rajzolt egérhősről, akinek a bajsza se rezzen a legkeményebb akciók közepette, a szerelése máig menő, a hangja pedig cseppet sem cincogás — erről maga Sinkó László gondoskodott emlékezetes módon. „— Grabovszki, megsérült? — Nem szokásom.”

Harry Hart (Colin Firth)

A Kingsman: A titkos szolgálat első számú, Galahad fedőnévre hallgató ügynöke tetőtől talpig angol úriember: a legjobb szabóságokból öltözködik, és kifogástalan modorban tud teát kérni és péppé verni valakit egyaránt. Ráadásul az a Colin Firth játssza, akiből élmény volt látni előtörni eközben a vadállatot is.

Napoleon Solo (Henry Cavill)

A legújabb kémsztár, Az U.N.C.L.E. emberé-nek Napoleon Solója szerepében a lehetetlenül jóképű Henry Cavill összes pillanata maga a megtestesült sárm, ami már csak azért sem meglepő, mert maga a film is a stílusosságot helyezte mindenek elé. És mert Cavill egy tévedhetetlen ízlésű volt műkincstolvajt játszik, aki most már a CIA szolgálatában teljesít küldetéseket, és aki mellé odatesznek egy faragatlan orosz kémet is — csak hogy még jobban látsszon Solo laza eleganciája.

Tippeld meg: szerinted idén ki visz haza Oscart? http://www.life.hu/kult/20160218-az-idei-oscar-gala-nyerteseire-lehet-szavazni-kategoriankent.htmlA nagy kérdés: idén vajon fényes Oscar-szobrocskával a hóna alatt sétál ki a gáláról Leonardo DiCaprio? És egyáltalán: szerinted kik lesznek az idei év győztesei a február 28-ai eseményen? Tippeld meg! Kult--Íme, a 7 legemlékezetesebb film a leszbikus szerelemrőlhttp://www.life.hu/kult/20160213-ime-a-7-legemlekezetesebb-film-a-leszbikus-szerelemrol-egymasra-nezve-fulledtseg-redvas-amal-a.htmlA héten mozikba kerülő, hatszoros Oscar-jelölt Carol a nők közti szerelem nevezetes regényét vitte mozivászonra Cate Blanchett és Rooney Mara főszereplésével — mi pedig ezen alkalomból összegyűjtöttük a legfontosabbnak tartott és kedvenc filmjeinket ebben az izgalmas témában. Kult--Korábban kegyetlenül kínoztak, manapság kényeztetnek - Indiai elefántszelídítők http://www.life.hu/kult/20160211-korabban-kegyetelnul-kinoztak-manapsag-kenyeztetnek-indiai-elefantszeliditok.htmlTavaly januárban India déli államában, Keralában a vadőrök hat hónapos elefántkölyökre bukkantak az egyik monszun ásta mély gödörben. A helyiek elmondása szerint a magatehetetlen borjú napok óta feküdt törött végtagokkal a mélyedésben, sírása éjszaka is hallatszott. A kölyköt, úgy tűnt, a csorda és az anyja teljesen magára hagyta, így a vadőrökre várt a feladat, hogy kimentsék, majd felneveljék a kicsit. Többórás küzdelem után az elefántot kötelekkel és bambuszrudakkal kihúzták, majd a Neyyar Vadrezervátumba vitték. KultThinkstockFilmkritika: A szobahttp://www.life.hu/kult/20160201-filmkritika-a-szoba.htmlMilyen lenne, ha először ötévesen éreznéd a szelet az arcodon? Istók Levente kritikája. Kult--Filmkritika: Saul fia - magyar suttogások szűrődnek ki a bábeli zűrzavarbólhttp://www.life.hu/kult/20160122-filmkritika-saul-fia-cannes-nagydijas-golden-globe-dijas-film-amit-oscar-dijra-is-jeloltek.htmlEmber az embertelenségben. Istók Levente kritikája. KultOrigo23 érdekesség Quentin Tarantinórólhttp://www.life.hu/kult/20160111-23-specialis-erdekesseg-quentin-tarantinorol.htmlÉpp hasít a mozikban Quentin Tarantino legújabb filmje, az Aljas nyolcas című western, mi pedig megragadtuk az alkalmat, és összegyűjtöttünk nektek egy nagy adag különleges infót napjaink első számú kultrendezőjéről. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.