A Mad Max 6, A visszatérő 3 aranyszobrot söpört be - Ők az Oscar-díj nyertesei!

nyertes Oscar 2016 Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számunkra az egész este a Saul fiáról szólt: a várakozásról, majd az örömről, hogy újra Oscar-díjat kapott egy magyar film. De nézzük, kik voltak még az este nagy nyertesei. 

A legjobb eredeti forgatókönyvet a Spotlight, a legjobb adaptált forgatókönyvet a Big Short nyerte.

A Spotlight csapata Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

A legjobb női mellékszereplő díját Alicia Vikander kapta A dán lányban nyújtott alakításárt.

A Mad Max szinte egyhuzamban nyert öt díjat: a legjobb jelmez, legjobb díszlet, a legjobb smink, a legjobb vágó, a legjobb hangvágás és hangkeverés díját.

Emmanuel Lubezki, Nemes Jeles László, Leonardo DiCaprio és Alejandro Gonzalez Inarritu Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

Emmanuel Lubezki három egymást követő évben nyerte meg a legjobb operatőr díját: az előző években a Gravitációval, majd a Birdmannel, most pedig A visszatérővel.

A legjobb dokumentumfilm az Amy, a legjobb rövid dokumentumfilm a The Girl in the River, a legjobb rövidfilm a Stutterer lett. A vizuális effektekért az Ex Machina kapott elismerést. A legjobb animációs rövidfilm a chilei Bear Story, a legjobb animációs film pedig az Inside Out lett. A legjobb betétdal Sam Smith és a Writing's on the Wall lett. A legjobb eredeti filmzene díját Ennio Morricone kapta Quentin Tarantino Aljas nyolcas című filmjének zenéjéért.

A legjobb rendező díját Alejandro Gonzalez Inarritu kapta A visszatérőért. A legjobb színésznő Brie Larson, a legjobb színész Leonardo DiCaprio lett,

aki köszönőbeszédében egyik szívügyéről, a klímaváltozásról beszélt.

Forrás: AFP

A legjobb filmért járó aranyszobrot a Spotlight kapta.

/1602/A_88_2016229102338

Történelmi pillanat! Oscar-díjat nyert a Saul fia

"Köszönöm az akadémiának ezt a fantasztikus megtiszteltetést, és Magyarországnak, hogy finanszírozta a filmet. Szeretném a díjat megosztani Röhrig Gézával és a fantasztikus szereplőgárdával, akik hittek ebben a filmben, amikor senki nem tette azt. Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk, erről szól ez a film" - mondta köszönőbeszédében Nemes Jeles László. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Orbán Viktor a Saul fia Oscar-díjáról: "A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük"http://www.life.hu/kult/20160229-orban-viktor-miniszterelnok-reagalt-a-saul-fia-oscar-dijara-nemes-jeles-laszlo-filmjere.html"A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük" - írta Facebook-oldalán a magyar miniszterelnök. Arra a hírre reagált így, hogy hétfőn hajnalban kiderült, a 39 éves Nemes Jeles László Saul fia című holokausztfilmje nyerte meg idén a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscart. Kult--Végre! Leonardo DiCaprio megkapta az Oscar-díjathttp://www.life.hu/kult/20160229-leonardo-dicaprio-oscar-dijat-kapott-a-szinesz-annyi-ev-utan-atvehette-a-dijat.htmlTöbb millióan egyszerre sikíthattak fel, amikor kimondták a színész nevét a színpadon. Annyi év után a sztár átvehette azt az aranyszobrocskát, amiért lassan 25 éve dolgozik. Kult--Brie Larson lett az év legjobb színésznője http://www.life.hu/kult/20160229-oscar-dijat-nyert-brie-larson-o-lett-a-legjobb-noi-foszereplo-elso-dija.htmlA díjat Eddie Redmayne adta át a győztesnek. Brie Larson első Oscar-díját vehette át a színpadon. Kult--Történelmi pillanat! Oscar-díjat nyert a Saul fiahttp://www.life.hu/kult/20160229-a-saul-fia-oscar-dijat-nyert-nemes-jeles-laszlo-filmje-lett-a-legjobb-magyar-siker.htmlA kitartóak hétfő hajnalban élőben is végignézhették, ahogyan 34 év után végre újra aranyszobrocskát vehetett át egy magyar csapat. KultOrigoVisszafogott és bájos: Alicia Vikander lett a legjobb női mellékszereplőhttp://www.life.hu/kult/20160229-alicia-vikander-szineszno-lett-a-legjobb-noi-mellekszereplo-a-2016-os-oscaron.htmlElőzetesen Kate Winslet és Alicia Vikander tűnt a kategória esélyesének, végül A dán lány 27 éves színésznője nyerte el a díjat. Kult--Oscar­-előzetes: ki fog nyerni, és kinek kéne nyernie?http://www.life.hu/kult/20160228-oscar-elozetes-ki-fog-nyerni-es-kinek-kene-nyerni.htmlA néhány óra múlva elkezdődő Oscar­-gála előtt az esélyeket latolgattuk, és nemcsak az esetleges házi tippversenyekben igyekszünk olvasóink segítségére lenni, de még azt is megmondjuk a főbb kategóriákban, hogy mi kiknek adnánk a díjat. KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.