Orbán Viktor a Saul fia Oscar-díjáról: "A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük"

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter -
Oscar-díj Oscar-díjkiosztó Saul fia Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük" - írta Facebook-oldalán a magyar miniszterelnök. Arra a hírre reagált így, hogy hétfőn hajnalban kiderült, a 39 éves Nemes Jeles László Saul fia című holokausztfilmje nyerte meg idén a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscart. 

Orbán Viktor meglehetősen visszafogottan ujjongott hétfő hajnali Facebook-posztjában, főleg, ha tekintetbe vesszük azt, hogy január 11-én, a Golden Globe-díjak átadásakor - amikor a Saul fia szintén elnyert egy díjat ugyanabban a kategóriában - jóval lelkesebben és bőbeszédűbben üdvözölte az elismerést - írja az Origo.

Nemes Jeles László, Emmanuel Lubezki, Leonardo DiCaprio és Alejandro Gonzalez Inárritu Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük. // A great day for hungarian filmmaking. Thank you to everyone.

Közzétette: Orbán Viktor2016. február 28.

Akkor ezt írta: "Wow! Egyedülálló magyar siker. Őszintén gratulálok Nemes Jeles Lászlónak, valamint a Saul fia összes alkotójának és szereplőjének. Elismerésem Andy Vajnának is, aki olyan filmtámogatási rendszert alakított ki, amely utat nyit a tehetségeknek."

/1602/A_88_2016229102338

Történelmi pillanat! Oscar-díjat nyert a Saul fiahttp://www.life.hu/kult/20160229-a-saul-fia-oscar-dijat-nyert-nemes-jeles-laszlo-filmje-lett-a-legjobb-magyar-siker.htmlA kitartóak hétfő hajnalban élőben is végignézhették, ahogyan 34 év után végre újra aranyszobrocskát vehetett át egy magyar csapat. KultEz igen! A Saul fia még az Oscar előtt bezsebelt egy újabb díjathttp://www.life.hu/kult/20160228-a-saul-fia-megnyerte-a-31-independent-spirit-awards-legjobb-kulfoldi-filmnek-jaro-dijat.htmlVasárnap este az egész ország egy emberként szurkol majd a Saul fiának, hogy annyi év kihagyás után végre ismét magyar alkotás hozhassa el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat. Még az utolsó hajrában a Saul fiának sikerült egy újabb kitüntetéssel gazdagodni! KultNem láttad a Saul fiát? A tévében megnézheted!http://www.life.hu/kult/20160224-hazai-teve-is-leadja-a-saul-fiat.htmlHazai tévé is leadja a Saul fiát, és hogy melyik csatornán nézheted meg először? A készítők az RTL Klubot választották a film első televíziós sugárzásra. KultDollármilliomos lett a Saul fia Amerikábanhttp://www.life.hu/kult/20160219-nemes-jeles-laszlo-oscar-eselyes-alkotasa-tarolt-az-amerikai-mozikban-beveteli-szamok.htmlHétfőn átlépte az egymillió dolláros határt a Saul fia amerikai összbevétele: az ottani mozikban kilencedik hete futó magyar film eddig pontosan 1 005 012 dollárt szedett össze. KultHölgyek! Lehet, hogy a Saul fia rendezője épp titeket keres!http://www.life.hu/kult/20160212-nemes-jeles-laszlo-filmjehez-keresnek-noi-szereploket.htmlHa színészi babérokra törnél, akkor itt a lehetőség, ugyanis Nemes Jeles következő filmjéhez keresnek női szereplőket. És hogy milyen feltételeknek kell megfelelned? Cikkünkből megtudhatod! KultNemes Jeles László: "Ha Spielbergnek nem tetszene a Saul fia, az fájna!" http://www.life.hu/kult/20160208-nemes-jeles-laszlo-nem-beszelt-steven-spielberggel-a-saul-fiarol-magyar-rendezo.htmlMost szombaton 68. alkalommal osztották ki az amerikai rendezők céhének díjait (Directors Guild Of America Awards), és az idén alapított "legjobb első filmes rendezés" díjáért a Nemes Jeles László is a jelöltek között volt a Saul fiá-ért. Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.