Ők kapták meg az első Magyar Filmdíjat

Fotó: Polyak Attila - Origo -
győztes film díj Magyar Filmdíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap átadták az első "magyar Oscart", azaz a Magyar Filmdíjat.

A 2. Magyar Filmhét gálaestjén neves hazai színészek vehették át díjaikat. Csákányi Eszter a legjobb női mellékszereplőnek járó, Kulka János a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrot kapta meg. A legjobb smink-, fodrász- és maszkmester kategóriában aratott győzelem a Liza, a rókatündér stábjának járt, ahogy a a legjobb díszlet/látvány/jelmez kategóriáért is a népszerű filmnek ítélték a díjat, és itt még nem állt meg az alkotás a díjak besöprésével. A legjobb vágó és a legjobb zeneszerző díjat is megkaphatta Czakó Judit és Csengeri Dániel.

Balsai Móni Fotó: Polyak Attila - Origo

A legjobb hangmester Balázs Gábor a Swing szakembere lett. Mosonyi Szabolcs ismeretterjesztő filmje, a Vad Kunság – A Puszta rejtett élete lett a saját kategóriájában, az animációs filmek közül pedig a Kojot és a szikla, Gauder Áron alkotása kapott díjat.

A legjobb kisfilm Kovács István Betonzaja lett. A legjobb tv-játékfilm kategóriában a Félvilág győzött, operatőre, Nagy András pedig a legjobb operatőrnek járó szobrot vehette át.

A legjobb női főszereplőnek Balsai Mónit, a legjobb férfi főszereplőnek pedig ifjabb Vidnyánszki Attilát választották.

Jót tesz az online kommunikáció a párkapcsolatoknak?http://www.life.hu/kult/20160301-kulturalis-programajanlo-marcius-3-6.htmlItt a március, itt a tavasz, bár az időjárás még nem ezt mutatja. Ne hagyd, hogy ez kedvedet szegje, és vegyél részt a legjobb hétvégi programokon. Tudj meg mindent a párkapcsolatokról, bulizz a legjobb zenékre, vagy kóstold végig a világ leghíresebb borait! KultThinkstockFalfestmény készült Leonardo DiCaprio tiszteletére - Fotó!http://www.life.hu/kult/20160306-leonardo-dicaprio-oscar-dija-falfestmeny-a-sztar-gyozelmenek-tiszteletere-foto.htmlA világon több millióan örültek együtt a színésszel, hiszen annyi év után végre megkapta a jól megérdemelt aranyszobrocskát. Ennek örömére a rajongók egy különleges alkotást készítettek. Kult--Unalmas lesz a Star Wars 8? Daisy Ridley elárulta a titkot http://www.life.hu/kult/20160304-daisy-ridley-star-wars-uj-reszerol-nyilatkozott-szerinte-lesznek-meglepetesek.htmlAz angol színésznő a vasárnapi Oscar-gálán rémisztgette az MTV News riporterét, miután megkérdezték tőle, hogy a rajongók mire számíthatnak majd a jövőben. KultOrigoFélmeztelenül pózol új könyvének borítóján Ördög Nórahttp://www.life.hu/kult/20160303-ordog-nora-musorvezeto-felmeztelenul-pozol-elso-konyvenek-boritojan.htmlHamarosan a boltokba kerül a népszerű műsorvezető újabb kötete, amelynek borítóképén levetkőzve láthatjuk a kétgyerekes Ördög Nórát. Kult--Így jellemezte Steven Spielberg a Saul fiát http://www.life.hu/kult/20160303-steven-spielberg-nemes-jeles-laszloval-beszelgetett-dicsertet-kapott-a-magyar-rendezo.htmlNemes Jeles László az Oscar-gála után találkozhatott a világhírű amerikai rendezővel, aki nem győzte méltatni a magyar csapat munkáját és a film nagyszerűségét. KultAFPÍme az öt kedvenc idézetünk a ma 50 éves Csernus Imrétőlhttp://www.life.hu/kult/20160302-csernus-imre-otven-eves-ot-idezet-a-magyar-pszichiater-tollabol-amit-szeretunk-tole.htmlA magyar pszichiáter stílusát rengetegen kedvelik, hiszen nyers és szókimondó stílusával sokan tudnak azonosulni. Születésnapja alkalmából összeszedtük azokat az általunk kiválasztott gondolatokat, melyeket a legszívesebben idézünk tőle. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.