Víz alatti múzeum nyílt a tengerbe fulladt menekültek emlékére

Forrás: www.underwatersculpture.com -
Kanári-szigetek művész tenger menekültek kiállítás emlék szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Jason deCaires Taylor brit művész által megalkotott szobrok a 2013-ban hajótörést szenvedett menekülteknek állítanak emléket, akik Líbiából Európába akartak eljutni. 

Különleges múzeum nyílt a Kanári-szigetek egyikénél, Lanzarote partjainál, 14 méterre a tenger felszíne alatt.

Forrás: www.underwatersculpture.com

Jason deCaires Taylor művész betonból készült szobrokkal állított emléket annak a több mint 300 embernek, aki életét veszítette a 2013-as hajóbalesetben, amikor Líbiából az Európai Unióba próbáltak eljutni.

Forrás: www.underwatersculpture.com

Taylor az International Business Times-nak elmondta: kiállításával nem csupán a ma nagyon aktuális migránsproblémára, hanem az éghajlatváltozásra és a természetvédelemre akarja felhívni a figyelmet, hogy "hogyan menetel előre vakon az emberiség."

Forrás: www.underwatersculpture.com

A tenger alatt eddig nagyjából 60 szobrot helyezte el, a hírek szerint 2017 januárjáig további 240 kerül még mellé. A rendhagyó kiállítást búvárfelszerelésben lehet megtekinteni.

Falfestmény készült Leonardo DiCaprio tiszteletére - Fotó!http://www.life.hu/kult/20160306-leonardo-dicaprio-oscar-dija-falfestmeny-a-sztar-gyozelmenek-tiszteletere-foto.htmlA világon több millióan örültek együtt a színésszel, hiszen annyi év után végre megkapta a jól megérdemelt aranyszobrocskát. Ennek örömére a rajongók egy különleges alkotást készítettek. Kult--Rajongók, figyelem! Lady Gaga visszatér a képernyőre http://www.life.hu/kult/20160305-lady-gaga-visszater-az-amerikai-horror-story-cimu-sorozatba-veres-produkciok-varhatok.htmlAz énekesnő egy rádiós interjúban beszélt arról, hogy bár a zene a mindene, a tévés szereplések is felkeltették az érdeklődését. Gaga hamarosan újra az Amerikai Horror Story csapatát erősíti. Kult--Váratlan bejelentés! Nem színészkedik többet a Saul fia főszereplője http://www.life.hu/kult/20160305-rohrig-geza-a-saul-fia-foszereploje-nem-szeretne-tobbet-kamera-ele-allni-bejelentes.htmlRöhrig Géza a Magyar Filmhét alkalmából beszélt jövőbeli terveiről és az átélt élményeiről. Bár nagyon büszke a magyar sikerekre, nem kíván többet kamera elé állni. KultOrigoUnalmas lesz a Star Wars 8? Daisy Ridley elárulta a titkot http://www.life.hu/kult/20160304-daisy-ridley-star-wars-uj-reszerol-nyilatkozott-szerinte-lesznek-meglepetesek.htmlAz angol színésznő a vasárnapi Oscar-gálán rémisztgette az MTV News riporterét, miután megkérdezték tőle, hogy a rajongók mire számíthatnak majd a jövőben. KultOrigoSokan reklamálnak A hattyúk tava budapesti előadása miatthttp://www.life.hu/kult/20160304-a-nezok-nem-elegedettek-a-hattyuk-tava-cimu-eloadassal.htmlEgyre több elégedetlen néző teszi közzé véleményét A hattyúk tava február 27-i előadásával kapcsolatban. Sokan például alig láttak valamit az előadásból, és állítólag az egyik táncosnak pocakja is volt. Kult--70 éves lett Koncz Zsuzsa, aki mindig féltve őrizte magánéletéthttp://www.life.hu/kult/20160307-koncz-zsuzsa-enekesno-es-szineszno-70-eves-mindig-is-titkolta-maganeletet.htmlAz énekesnő a magyar zenei élet egyik legmeghatározóbb és legeredetibb alakja, Kossuth-díjas, Kazinczy-díjas, Érdemes művész, akinek magánélete mindig rejtve maradt. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.