Magyarországon gyűjt kulcsokat a világhírű japán művész

Forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum -
kulcs Szentendre Japán művész múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges kiállítás nyílik a Szentendrei Képtárban, ahol a japán Chiharu Shiota Emlékeső című installációja látható 2016. május 13-tól. A neves művész a kiállítóteret piros fonalakkal hálózza be, melyekre fémkulcsokat helyez - összesen tizenötezer darabot. 

Bárki részese lehet a világhírű képzőművész, Chiharu Shiota magyarországi installációjának, aki április 17-ig elviszi valamelyik gyűjtőpontra régi, már használaton kívüli kulcsait és bedobja a gyűjtőládába. A közreműködést a Ferenczy Múzeumi Centrum ingyenes kiállítási kuponnal jutalmazza.

Forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum

„Nagyon hálás lennék, ha Emlékeső című installációm számára elküldene néhány régi kulcsot a Szentendrei Képtárba. Bármilyen kulcsnak örülök: a régi otthona kulcsainak, a ruhásszekrény kulcsainak, akármilyen ajtó kulcsának, bármilyen kulcsnak, amiről már azt sem tudja, mit nyit… Szívesen veszem, ha küld egy pár sort is a kulccsal, egy személyes történetet, amelyet megosztana velünk, vagy a kulccsal kapcsolatos emlékeit. A kulcsa az installáció része lesz, üzenete pedig bekerülhet a kiállítást kísérő katalógusba. Köszönöm szépen!" - szól a művész, Chiharu Shiota felhívása.

Hoppá! Tóth Gabira cserélték Szulák Andreát a Shrekbenhttp://www.life.hu/kult/20160309-toth-gabi-alakitja-a-shrek-cimu-musicalben-a-sarkanyt.htmlA Shrek című musicalben Sárkány szerepére eredetileg Szulák Andreával szerződtek le, azonban a színésznő hivatalosan a túl sok elfoglaltsága miatt mégsem tudja vállalni a karakter megformálását. Kult--Íme az 5 legjobb idézet a nőkről: Jobb, mint egy virágcsokor!http://www.life.hu/kult/20160308-kedvenc-idezeteink-nonap-alkalmabol-marcius-8-an-unnepeljuk-a-noket.htmlA nőnapot az ENSZ is a világnapok között tartja számon, Magyarországon 1948 óta kapnak ilyenkor egy kis extra figyelmet a gyengébb nem tagjai. Hölgytársaink tiszteletére most összeszedtük az öt legjobb idézetet, mellyek a legjobban jellemeznek minket. Kult--Rajongók, figyelem! Budapestre jön a Nickelbackhttp://www.life.hu/kult/20160307-budapesten-koncertezik-a-nickelback-hazankba-latogat-a-kanadai-rock-banda.htmlOktóberben lemondták a turnét, de idén tényleg hazánkban koncertezik a világhírű zenekar. KultOrigoTom Hiddleston szívesen lenne James Bondhttp://www.life.hu/kult/20160307-a-bosszuallok-foszereploje-eljatszana-james-bond-szerepet.htmlTom Hiddleston jelenleg a BBC egyik sorozatában látható, de egy interjúban elejtette, hogy szívesen eljátszaná a 007-est is. KultOrigoVáratlan bejelentés! Nem színészkedik többet a Saul fia főszereplője http://www.life.hu/kult/20160305-rohrig-geza-a-saul-fia-foszereploje-nem-szeretne-tobbet-kamera-ele-allni-bejelentes.htmlRöhrig Géza a Magyar Filmhét alkalmából beszélt jövőbeli terveiről és az átélt élményeiről. Bár nagyon büszke a magyar sikerekre, nem kíván többet kamera elé állni. KultOrigoRajongók, figyelem! Lady Gaga visszatér a képernyőre http://www.life.hu/kult/20160305-lady-gaga-visszater-az-amerikai-horror-story-cimu-sorozatba-veres-produkciok-varhatok.htmlAz énekesnő egy rádiós interjúban beszélt arról, hogy bár a zene a mindene, a tévés szereplések is felkeltették az érdeklődését. Gaga hamarosan újra az Amerikai Horror Story csapatát erősíti. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.