Józan László: „Most végre egy másik oldalamat mutathatom meg"

musical Józan László Grecsó Krisztián Dés László Pál Utcai Fiúk Geszti Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap vette kezdetét A Pál utcai fiúk című zenés játék próbafolyamata a Vígszínházban. Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián musicaljében Vecsei Miklós és Józan László is szerepet kapott.

„Grecsó Krisztián nagyon jó ízléssel nyúlt a Molnár Ferenc regényhez, bátran, de mindvégig megtartva A Pál utcai fiúk szellemiségét" – mesélte a készülő előadás kapcsán Vecsei Miklós, aki a Vígszínház őszi bemutatójának főszereplőjeként látható majd. „Az egyik kedvenc regényem volt gyerekként, édesanyám olvasta fel nekem először 7-8 éves koromban. Borzasztóan szerettem, leginkább Boka miatt. Most Nemecsek vagyok. Szép feladat és nagy kihívás lesz „vele" dolgozni."

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

„Én is nagyon szerettem a könyvet és a filmverziót is" – folytatja Józan László. „Elolvasva a regényt szinte megelevenedett előttem a történet, kíváncsi leszek, hogy mennyiben különbözik majd a mi előadásunk a gyerekkori víziómtól."

Laci a vörösingesek vezére, Áts Feri lesz az új musicalben. „Áts Feri nem egy szélsőségesen negatív karakter, de nem is a jófiú. Nagyon várom, hiszen most végre egy másik oldalamat mutathatom meg" – tette hozzá. Laci nem most először lép színpadra Dés-Geszti darabban. „A dzsungel könyve Mauglijának szerepe mérföldkő volt a pályámon, és még ma is nagyon szeretem játszani. Izgalmas, hogy most az előadás születésénél is jelen lehetek."

Újra együtt a nyerő páros

A dzsungel könyve szerzőpárosa, Dés László és Geszti Péter húsz év után most ismét egy közös zenés játékon dolgozik, Molnár Ferenc regényéből készít darabot a Víg színpadára. A rendező Marton László, a szövegkönyv Grecsó Krisztián, az új írónemzedék egyik legjelentősebb képviselőjének munkája, a dramaturg Radnóti Zsuzsa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.