Ettől neked is kicsordul a könnyed! Íme, egy újabb Oscar esélyes alkotás

rabszolga film forgatás videó Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A most kiadott előzetesnek hála végre mi is belenézhetünk Nate Parker agyondicsért, egy rabszolgalázadást elmesélő filmjébe. A The Birth of a Nation biztosan megríkatja majd a közösnéget. 

A Nate Parker által játszott írástudó prédikátor először még azon dolgozik, hogy az ültetvényen dolgozó embereket rávegye sorsuk elfogadására, de a sok szenvedést látva végül lázadást szít.

Az utolsó képeken már azt láthatjuk, ahogy a feketék megrohamozzák a puskákkal felszerelt fehéreket. Megrendítő, kegyetlen és szenvedélyes alkotásra számítunk, amely a 12 év rabszolgaság-hoz hasonlóan rávilágítja a figyelmet Amerika történelmének egyik sörét foltjára.

A néger szó miatt vették ki a tananyagból Mark Twain művét

Egy philadeplhiai iskola azért vette ki a kötelező olvasmányok listájáról Mark Twain híres művét, a Huckleberry Finn kalandjait, mert kétszázszor szerepel benne a nigger, magyarul néger szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.