Bochkor Gábor esete egy ördögűzővel: "Akik különleges természetfeletti tudás birtokosai, gyanakodni lehet a megszállottságra

Forrás: Thinkstock -
pap ördögűzés Bochkor Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy izgalmas, spirituális téma került a Music Fm reggeli műsorának asztalára: a gonosz szellemlények elűzéséről beszélgettek Bochkorék egy szakavatott és tapasztalt ördögűzővel. 

"Rémisztő horrorfilemkből ismerjük az ördögűzést, de most kézzelfoghatóvá vált, hogy létezik” – vezette fel az Önindító témáját Bochkor Gábor, hivatkozva egy nemrég megjelent cikkre. Az irásban Csizmadia Zoltánnal, volt ördögűző pappal beszélgettek, ami felkeltette a mikrofonmágus érdeklődését is. A rádiósok persze rögvest hívták is az azóta „kiugrott” papot, akire záporoztak Bocsi kérdései.

Kiderült, hogy olyan pszichés problémáknál, ahol az orvostudomány nem tud mit tenni, vagy ha sorozatos balszerencse ér valakit, esetleg olyanoknál, akik különleges természetfeletti tudás birtokosai, gyanakodni lehet a megszállottságra.

Vannak, akik tudatosan választják, hogy a gonosszal együtt élnek, de általában tudatlanságból” – meséli a szakember, például úgy, hogy elmennek jóshoz vagy kártyavetőhöz, de mint mesélte, sokan vannak, akik kávézaccon keresztül átkoznak. „Ezek mai napig is működő és valóságos dolgok” – tette hozzá a volt pap.

Bochkort persze az érdekelte, hogyan működik a kiűzés maga. „Az ördögűzés egy imádsággal kezdődik, ekkor általában a megszállot egy transz-szerű állpotba kerül – mint a filmeken, kifordul a szeme fehérje és olyanokat csinál, amiről később nem is tud” – tudjuk meg a részleteket. Később mesélte, hogy volt olyan, hogy egy tizenéves lányt négyen fogták le, miután saját magát kezdte fojtogatni. De Csizmadia Zoltán olyan jelenségnek is tanúja volt, hogy a megszállott lány férfihangon kezdett beszélni. "Mi az amitól legjobban betojik az ördög?” – kérdezte kerek-perec Bocsi. „Ha egy megszállott emberrel vagyok egy légtérben és kimondom Jézus nevét ezerszer, attól miért nem őrül meg a benne lévő ördög?” „De megőrül” – így a válasz, „csak lehet, hogy nem veszed észre... De ha te meg vagy keresztelve, akkor hatalmad van az ördög felett” – magyarázta az ördögűző.

Jean Valjean a filmvásznon: a legjobb szereposztásokhttp://www.life.hu/kult/20160422-jean-valjean-a-filmvasznon-a-legjobb-szereposztasok.htmlVictor Hugo legnagyobb klasszikusát, azaz a Nyomorultakat több tucatszor filmesítették már meg, és ebből jó néhányszor igazi világsztárok játszották a főbb szerepeket, így Jean Valjean központi figuráját is. A leghíresebbekből válogattuk a videós összeállításunkat, Jean Gabintől Belmondón át Hugh Jackmanig. Kult--A 8 legdurvább kínzási módszer a világon (18+)http://www.life.hu/kult/20160504-a-8-legdurvabb-kinzasi-modszer-a-vilagon-patkany-vizcsepp-kad-bambusz-vasallat-szek.htmlA kínzás - legyen annak kiváltó oka akár bosszú, akár vallatás - éppúgy része az emberi történelemnek, mint bármi más. Egyes informátorok szerint pedig ezeket az eszközöket, módszereket bizonyos helyeken gyakran még manapság is használják... Kult--19 érdekesség Indiana Jonesról és Az elveszett frigyláda fosztogatóirólhttp://www.life.hu/kult/20160422-19-kulonleges-erdekesseg-indiana-jonesrol-es-az-elveszett-frigylada-fosztogatoirol.htmlÁprilis 14-étől újra látható nagyvásznon, moziban Az elveszett frigyláda fosztogatói, ez alkalomból pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet Indiana Jones első, és talán máig legemlékezetesebb kalandjáról. Kult--Az illatosított megállóktól a Párizs-szindrómáig: 7 érdekesség a francia fővárosrólhttp://www.life.hu/kult/20160415-az-illatositott-megalloktol-a-parizs-szindromaig-7-erdekesseg-a-francia-fovarosrol.htmlPárizs az a város, amit legalább egyszer látni kell: lenyűgöző épületeivel, mesés parkjaival, istenien finom ételeivel mindenkit elvarázsol. A következőkben azonban nem az ismert nevezetességeit gyűjtöttük össze – ezeket mind megtalálod egy úti könyvben is. Most hét olyan különlegességgel kedveskedünk, ami biztosan új megvilágításba helyezi a francia fővárost. Kult--Letépett mellbimbók, húsbárddal gyilkolók – Íme, a világ 7 leghalálosabb sorozatgyilkosa (18+)http://www.life.hu/kult/20160404-letepett-mellbimbok-husbarddal-gyilkolok-ime-a-vilag-7-leghalalosabb-sorozatgyilkosa-anatoly.htmlSzörnyű bűntettek elkövetői, akik végül megkapták megérdemelt büntetésüket. Cikkünkben a világ legszörnyűbb sorozatgyilkosait gyűjtöttük össze. Jobb, ha csak így nézel szembe velük! Kult--9 legendás zenészélet a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20160326-9-legendas-zeneszelet-a-filmvasznon-sid-es-nancy-the-doors.htmlHíresek a dalaik révén és rajongók milliói számára fontos az alakjuk, így igazán hálás filmtémát jelentenek – ráadásul a listánkon szereplő zenészek a sorsuk kacskaringóival bőven szolgáltattak drámai alapanyagot is a róluk szóló életrajzi mozikhoz. Összegyűjtöttük a legfontosabbnak tartott és kedvenc filmjeinket a témában. KultNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.