J. K. Rowling nem bánja, hogy Hermione karaktere fekete lesz

írónő rasszista színház J. K. Rowling Harry Potter darab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten hozták nyilvánosságra a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab szereposztását. A felnőtt Hermione-t egy fekete színésznő alakítja majd, ami kivágta a biztosítékot a rajongók körében. 

A szereposztás körül a legnagyobb vihart Hermione karaktere okozta, akit az Olivier-díjas Noma Dumezweni játszik. A The Observer beszámolója szerint a legtöbben ugyan pozitívan fogadták, hogy Hermione, akit a filmekben Emma Watson játszott, ezúttal Dumezweni lesz, de voltak olyanok is, akikből erős ellenállást váltott ki, hogy egy fekete színésznőt választottak a szerepre.

Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen

J. K. Rowling arról beszélt a lapnak, hogy nem lepték meg a Twitteren olvasható ellenséges reakciók, és nem hajlandó túlzottan felidegesíteni magát a döntést kritizáló "rasszista csapat" miatt.

Elmondta, hogy teljesen kiáll a casting mellett, mert egyszerűen Dumezweni volt a legalkalmasabb a szerepre. Hozzátette,hogy egy fekete nő is lehet Hermione, és soha nem is írt a könyvekben arról, hogy fehér lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.