17 érdekesség A kis kedvencek titkos életéről

film érdekesség A kis kedvencek titkos élete mozi mozifilm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar mozikban is hatalmas népszerűségnek örvend az az új animációs film, amely megmutatja: mi mindent csinálnak, és milyen kalandokon esnek át a háziállataink, amikor otthon magukra hagyjuk őket? Összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt A kis kedvencek titkos életéről.

1. Gigi gazdáinak külsejéhez két neves amerikai komikus szolgált mintaként: Ellen DeGeneres és a magyar származású Louis C. K.

2. Utóbbi szinkronszínészként is közreműködött a filmben: az eredeti változatban ő kölcsönzi a főhős, Max hangját.

Forrás: Youtube

3. További neves színészek az eredeti szinkronstábból: Steve Coogan, Albert Brooks, Kevin Hart, Lake Bell, Ellie Kemper.

4. Magyar hangok pedig: Gubás Gabi, Szabó Győző, Csőre Gábor, Elek Ferenc, Kálid Artúr, Széles Tamás, Csankó Zoltán, Peller Anna — és még persze sokan mások.

5. Rengeteget köszönhet a film annak a vicces és jól eltalált előzetesnek, amelyben már felvillantották, mi mindent is csinálnak otthon a kisállatok, amikor a gazdik távol vannak. Ez az előzetes már 21 millió megtekintés felett jár a YouTube-on, de a további kedvcsináló videók is simán 10 millió körüli nézettséget értek el.

Forrás: Youtube

6. A film Amerikában is óriási sikert aratott: ez lett az első olyan mozi, amely 3 nap alatt átlépte a 100 millió dolláros bevételi határt, és eredeti ötletből készült — azaz nem folytatás, remake vagy könyv, képregény stb. feldolgozása.

7. Augusztus közepére a film átlépte a félmilliárd dolláros bevételi határt a világ mozijaiban — mindezt 75 milliós gyártási költség mellett, és úgy, hogy sok országban még csak ezután kerül majd műsorra.

8. A film zenéjét Alexandre Desplat szerezte, aki épp tavaly nyerte el az Oscar-díjat a Grand Budapest Hotelért.

9. Persze számos könnyűzenei dal is elhangzik a filmben: többek között Taylor Swift, a Bee Gees, a System of a Down, a Queen és a Beastie Boys számai.

Forrás: Youtube

10. A filmet gyártó stúdió nevéhez fűződnek a Gru-filmek és a Minyonok is — cuki kis lények vicces kalandjainak mozivászonra vitelében tehát van már némi rutinjuk.

11. A korábbi filmjeikre pedig több utalást is elrejtettek a jelenetekbe: egy alkalommal például a Happy című szám szól a taxiban, egy másik esetben pedig a Gruban már látott bemondó tűnik fel tévéképernyőn. A hűtőajtón pedig látható egy kép, rajta minyonszemmel és egy banánnal.

12. A film egyik mozgalmas jelenetében fontos szerephez jut egy busz, az ominózus jármű hátulján pedig egy filmplakát látható: az Énekelj! című animációs mozié, amely A kis kedvencek titkos életét készítő stúdió következő produkciója lesz, és decemberben már a mozikban is láthatjuk.

13. Hógolyó, a rendkívül cuki külsejű, de annál gonoszabb nyúl figuráját az alkotók saját bevallásuk szerint a Monty Python-féle Gyalog galopp ihletésére találták ki — ahol ugye egy rettenetes vérnyúl gyilkolja halomra a balfácán középkori lovagokat.

Hógolyó Forrás: Youtube

Vérnyúl a Gyalog galopp című filmben Forrás: Youtube

14. A film stáblistájába rejtve található még egy pluszjelenet is a filmhez, így nem érdemes egyből elhagyni a nézőteret a végefőcím megjelenésekor.

15. „Én macska vagyok!" „Senki sem tökéletes." A film ezen párbeszéde egyértelmű utalás a Van, aki forrón szereti című klasszikus mozi végére, ahol a női ruhába öltözött Jack Lemmon azt vallja be, hogy ő férfi — és kapja meg ugyanezt az elfogadó választ.

16. További filmes utalás klasszikus műre: a ketrecből szabadulós jelenetnél Alfred Hitchcock Madarak című híres mozijának plakátja látszik a háttérben a falon.

17. Az alkotók szándékosan számos olyan pillanatot megmutatnak a filmben, amikor az emberek jobban törődnek a telefonjukkal, mint a háziállataikkal...

Így vélekednek a külföldiek a magyar olimpikonok sikereirőlhttp://www.life.hu/kult/20160817-a-magyar-olimpokonok-rioban-nyujtott-teljesitmenyet-meltatjak-a-kulfoldiek-es-magyarok-egyarant.htmlA magyar olimpikonok nagyszerű teljesítményére az egész világ felfigyelt. Kult--Exkluzív! Hardwell: "Nyitott vagyok a különböző dolgok keveredésére"http://www.life.hu/kult/20160817-exlkuziv-interju-hardwell-produkcioval-a-szigetet-zaro-dj-vel.htmlRobbert van de Corput, művésznevén Hardwell díjnyertes holland DJ, producer, zenész és egy kiadó vezetője, aki jelenleg a DJ Mag Top 100 #2. helyén szerepel. Kult--Olimpia a Szigeten - Vajon mennyire vannak képben a bulizók a magyar sikerekkel http://www.life.hu/kult/20160815-lenzser-oliver-a-sziget-fesztivalon-az-olimpiaval-kapcsolatos-kvizzel-keszult.htmlLenzsér Olivér, a Life.hu kissé őrült riportere a Sziget Fesztiválon járt, és arra volt kíváncsi, hogy az ott bulizó fiúk-lányok mennyire vannak képben, ami a riói olimpián elért magyar sikereket illeti. KultOrigoA való világ kannibáljai (18+)http://www.life.hu/kult/20160808-a-valo-elet-kannibaljai-armin-meiwes-moninder-sigh-pandher-es-surinder-koli-otty-sanchez-omaima.htmlAz emberevés gondolata borzongással tölti el a modern kor embereit. A történelemben azonban számos népcsoportnál fordult elő az emberhús rituális elfogyasztása, de gyakran megesett az is, hogy a nagy háborúkban a kényszer, vagyis a többnapos éhezés vitte rá a férfiakat, nőket társaik elfogyasztására. Manapság – habár ép elméjű emberek számára ez teljes mértékben elfogadhatatlan viselkedés – meglepően sokan vannak azok, akik kedvtelésből, kíváncsiságból vagy akár mélyről fakadó gyűlöletből, haragból döntenek úgy, hogy elfogyasztják embertársaikat. Íme, ők. Kult--7 film, amiben igazán tombol a kánikulahttp://www.life.hu/kult/20160725-filmek-amik-nyaron-a-legnagyobb-hosegben-jatszodnak.htmlEzekben a forró nyári napokban legalább azzal enyhíthetünk a hőség okozta kellemetlenségeken, hogy megnézünk olyan filmeket, amelyek hősei nálunk sokkal jobban szenvednek a kánikulától. Ráadásul nekik legtöbb esetben muszáj sorsfordító tetteket is végrehajtaniuk közben. Kult--Nem bírod ki egy évig a Trónok harca szereplői nélkül?http://www.life.hu/kult/20160708-nem-birod-ki-egy-evig-a-tronok-harca-szereploi-nelkul-ezekben-a-filmekben-mar-most-megnezheted.htmlA világ legnépszerűbb tévésorozata majd’ egyéves pihenőjére vonult a következő évadig, de ha addig is látni akarod Tyriont, Jamiet, Daeneryst, Havas Jont és a többieket, akkor van mihez fordulni: összegyűjtöttük az őket alakító színészek eddigi legismertebb filmszerepeit. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.