Köszönj el méltóképp a nyártól – íme, a legjobb programok!

Forrás: Dreamstime -
kultúra fesztivál mozi programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mozi, színház és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Nem kell bezárkóznod, hiszen a jó idő közeledtével egyre több szabadtéri program vár rád, főleg a belvárosban. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket.

IV. Junibor Borünnep

Augusztus 25.

Kóstoltál már a Szent István téren körbesétálva az ország legizgalmasabb 32 fiatal borászától? Többek között megújult Kedvencek kóstolójával és négynapos borünneppel vár idén is a DiVino és a Junibor az ország egyik legszebb terén. A Fiatal Borászok Egyesülete és a DiVino minden borkedvelőt egy közös ünnepre és találkozóra hív, ahol a borokat első kézből, maguktól a borászoktól lehet megkóstolni. Ezen a négy napon biztosan a Bazilika előtt lesz a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó borászok száma. Kötetlen kóstolókkal, fogadóórával, finom falatokkal, ismerős arcokkal és jó hangulattal várnak mindenkit.

Forrás: Dreamstime

Állatkertek Éjszakája

Augusztus 26.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Idén ötödik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelynek programjai a Budapesti Állatkertben augusztus 26-án 19 órától éjfélig tartanak. A kert állatgondozói egész este több helyszínen mesélnek az ott bemutatott állatokról (főként olyanokról, amelyek éjjel aktívabbak, mint nappal), illetve a velük való foglalkozás kulisszatitkairól. Ugyancsak folyamatos program lesz a látványos fényfestés is, de lesz vombatles, illetve az éjszakai pillangókat bemutató program. A kert sétaútjain a gondozók barátságos, kezes állatokat sétáltatnak. 19:30-kor az elefánttréninget, 20 órakor és 22 órakor az oroszlánfókák rendhagyó bemutatóját lehet megtekinteni.

Forrás: Dreamstime

Piknik/Mozgás/Medi/Chill

Augusztus 28.

Filozófusok Kertje, Gellérthegy

Az utolsó szabadtéri piknik idén meditációval, mozgásórákkal a megszokott módon. Ha nem akarsz a négy fal között lenni ezen a csodás hétvégén, akkor bátran ajánljuk neked ezt a különleges programot. Irány a Gellérthegy!

Forrás: Dreamstime

A barátságos óriás

A Cinema City összes mozijában

A Habó avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyű és szeret egyedül lenni. Egy napon felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos óriástól, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak.

17 érdekesség A kis kedvencek titkos életérőlhttp://www.life.hu/kult/20160824-a-kis-kedvencek-titkos-elete-mozifilm-mese-erdekessegek.htmlA magyar mozikban is hatalmas népszerűségnek örvend az az új animációs film, amely megmutatja: mi mindent csinálnak, és milyen kalandokon esnek át a háziállataink, amikor otthon magukra hagyjuk őket? Összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt A kis kedvencek titkos életéről. KultOrigoGerendai Károly a Rihanna-koncertről: "Komoly csalódás volt ez számunkra"http://www.life.hu/kult/20160817-gerendai-karoly-megszolalt-rihanna-koncertjevel-kapcsolatban-kozel-felmillioan-voltak.htmlMegint megdőlt a Sziget látogatócsúcsa, idén ugyanis közel félmillióan voltak a fesztiválon, amely így több száz millió forintos nyereséget hozhat. Gerendai Károly szerint Rihanna nem playbackelt, de nem is biztos, hogy kellenek ilyen problémás sztárok a Szigetre. Kult--Ez itt a Sziget, nem a Sound: cickók helyett a partiarcok dominálnak - Fotógaléria!http://www.life.hu/kult/20160813-2016-ban-a-budapesti-sziget-fesztivalon-a-cickok-helyett-a-partiarcok-dominalnak.htmlBemutattuk már, hogy a Sziget fesztiválon szórakozók miként drukkolnak a magyar olimpikonoknak, és felfedtük, mi kell ahhoz, hogy te lehess az élet császára a Hajógyári-szigeten. Most pedig a legnagyobb partiarcokat gyűjtöttük csokorba. Kult--Őrült arcok a Szigeten - Tuti, hogy ettől te is eldobod az agyad!http://www.life.hu/kult/20160812-orult-arcok-a-szigeten-tuti-hogy-ettol-te-is-eldobod-az-agyad.htmlBanán, középkori lovag, manók és szuperhősök - Vajon mi a közös bennük? Nos, mindannyian a 2016-os Sziget Fesztiválon tombolnak! KultOrigoÍgy festenek a bőrig ázott Szigetlakók (18+)http://www.life.hu/kult/20160811-borig-azott-szigetlakok-kivillano-mellbimbo-nem-erdekli-a-fesztivalozokat-az-eso.htmlA Sziget első napja nem volt zökkenőmentes, hatalmas zuhéval köszöntötte az időjárás az idei bulizókat. A fesztiválhangulathoz azonban az eső és a sárban dagonyázás is remekül passzol. Kult--Keresztes Ildikó 52 éves letthttp://www.life.hu/kult/20160808-keresztes-ildiko-szuletesnapos-52-eves-lett-a-szineszno-enekesno.htmlKeresztes Ildikó túl az ötvenen is energikus, és fiatalos. Kikapcsolódásra nem is nagyon jut ideje, hiszen a fellépések és a színházi szerepek töltik ki a mindennapjait, amik egyszerre pihentetőek és fárasztóak. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.