Drogfüggősége végzett a Red Hot Chili Peppers egyik alapítójával

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Steve Jennings -
halál Hillel Slovak drog Red Hot Chili Peppers
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Red Hot Chili Peppers alakulása után keményen belevetette magát a forgatagba: turnébuszban, vagy nőknél töltötték az éjszakákat és rengeteget drogoztak. Egyikükkel éppen a kokain végzett, nagyon fiatalon.

Az ikonikus banda már a megalakulásakor megtalálta azt az egyedi hangzást és stílust, ami azóta is jellemzi őket, amit még úgy is sikerült tartani, hogy bőven voltak tagcserék a zenekarban. A két alapító, Anthony Kiedis és Michael "Flea" Balzary kitartott, azonban a zenekar két másik, eredeti tagja, Hillel Slovak gitáros és Jack Irons dobos egy darabig másik együttesben zenélt.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Steve Jennings

Szerencsére nem kellett sok idő, hogy mindketten visszatérjenek a bandához, de nem tartott sokáig az együtt zenélés. Nagyon hamar elkapta a csapatot a gépszíj, tulajdonképpen folyamatosan be voltak drogozva. Így még Anthony Kiedis elküldése is felmerült.

"Annyira kész volt már a drogoktól, hogy el sem járt a próbákra"

– idézi a Blikk Flea szavait a Red Hot Chili Peppers története a saját szavaikkal című könyvből, ahol az is olvasható, hogy még Kiedis szerint is jogos volt a döntés. "

Egy narkós fantoménekes lett belőlem, nem is tehettek mást"

- nyilatkozta a forntember. Hozzátette, mindannyian le akartak szokni, de nem nagyon sikerült.

Hosszasan beszélgettünk róla, hogy le kéne szokni, de nem tudtuk betartani"

- mondta, és elárulta azt is, hogy akkorra Hillel Slovak már csak csontsoványan bolyongott a koncerteken és rengeteget hibázott. Neki sajnos nem is sikerült elszakadnia a drogoktól. 1988-ban a heroin vetett véget az életének, 26 éves volt. A banda összetört, halála következtében Irons elhagyta az együttest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.