Endrei Judit szakmát váltott- új szerepben a televíziós

Forrás: Országos Szeniortánc Találkozó -
Endrei Judit tánc versenytánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Endrei Judit táncosnak állt, ha nem is hivatalosan, de egy új, kifejezetten az idősek körében terjedő divat, a szeniortánc kedvéért. Csillebércen több száz idősebb korú, leendő táncos gyűlt össze, hogy kipróbálja a szeniortáncot, az esemény fővédnöke pedig az ismert tv-s személyiség volt.

A szeniortánc nem keverendő össze a versenytáncok idősebbeknek szóló kategóriájával, ez ugyanis inkább egy olyan speciális mozgásforma, amely nemcsak az izmokat és az ízületeket tartja fitten, de

közben szórakoztat is.

Csirmaz Szilvia, Magyarország egyetlen hivatalos szeniortánc-oktatója Forrás: Országos Szeniortánc Találkozó

A hazai nyugdíjasok között is egyre népszerűbb szeniortáncot egyébként Németországban Ilse Tutt táncpedagógus dolgozta ki a saját 80 éves édesanyja számára, aki még ilyen idősen sem szeretett volna lemondani a jókedvről és a mozgásról. Azóta népszerűsége töretlen, szülőhazájában,

Ausztriában és Norvégiában több ezer táncklub működik.

A magyar nyugdíjasok körében is egyre inkább terjed ez az új hullám, különösen azóta, mióta a Nyugdíjasok Országos Szövetsége felkarolta a témát. Idén nyáron a megyeszékhelyeken közel 1500-an próbálták ki , az országos szeniortánc-találkozón pedig több százan hódolhattak a szeniortáncnak.

Forrás: Országos Szeniortánc Találkozó

Endrei Judit elmondta: „Hatvan felett egyre többen panaszkodunk arról, hogy itt fáj, ott fáj. Ebben a korban a szervezetünk állapota már nem olyan, mint fiatalon. De az egészségünk megőrzése ilyenkor talán még fontosabbá válik, ehhez pedig elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A szeniortánc szerintem mindenkinek tökéletes választás lehet, hiszen nem kell hozzá különleges képesség, gyakorlása révén jót tesz az ízületeknek és az izmoknak, szórakoztató, jó kedvre derít és még partner sem kell hozzá, mint más táncokhoz."

Forrás: Országos Szeniortánc Találkozó

Csirmaz Szilvia – aki egyébként Magyarországon az egyetlen hivatalos szeniortánc-oktató – szerint az időseknek nem kellene megijedni a rendszeres testmozgástól: „A pirulák helyett inkább kenjük be a fájdalmas testrészeket valamilyen krémmel, géllel, utána már indulhat is a szeniortánc, amely olyan koreográfiát tartalmaz, ami nem ront a testünk állapotán, sőt karban tartja inkább. Mindezek mellett pedig a lelkünknek is jót tesz!"

Reviczky Gábor elbúcsúzik a Nemzeti Színház társulatátólhttp://www.life.hu/kult/20160906-reviczky-gabor-iden-elbucsuzik-a-nemzeti-szinhaz-tarsulatatol.htmlReviczky Gábor egészségügyi okokból döntött úgy, hogy inkább búcsút mond a Nemzeti Színház társulatának, és ősztől szabadúszóként folytatja. KultFotó: Mudra László - OrigoPofára estek a Harry Potter rajongók - csúnyán elbántak velükhttp://www.life.hu/kult/20160815-kemenyen-megszivattak-a-harry-potter-rajongokat.htmlA jegyüzérek Londonban sem alszanak, főleg, mert a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című darabra óriási az érdeklődés, ezt kihasználva pedig több mint nyolcezer fontért árulnak eredetileg legfeljebb 140 fontos (50 ezer forintos) jegyeket. A jegyszedők azonban megtagadhatják a rajongóktól a belépést, ha azt látják, hogy a jegyek üzérektől származnak.KultVégre megjelent az Aranyélet előzetesehttp://www.life.hu/kult/20160812-hurra-vegre-megjelent-az-aranyelet-elozetese.htmlA pénteki nap végre elhozta nekünk az HBO nagysikerű sorozatának, az Aranyéletnek az előzetesét. Kult--Kis hazánk egyik legnagyobb eseménye: megújult az Anna-bálhttp://www.life.hu/kult/20160708-megujult-anna-bal-a-tradicio-eleganciajaval.htmlIdén 191. alkalommal rendezik meg a báli kultúra zászlóshajójaként is emlegetett Anna-bált, ahol idén is a legjelesebb művészek, politikusok, közéleti személyiségek találkoznak. A bálok etalonja számtalan újítással várja a vendégeket 2016-ban, miközben a mai napig megőrizte bájosságát, kedvességét. KultOrigoEsterházy Péter legújabb könyve egy őszinte vallomás a hasnyálmirigyrákjárólhttp://www.life.hu/kult/20160525-esterhazy-peter-a-hasnyalmirigyrakjarol-irt.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Esterházy Péter hasnyálmirigyrákkal küzd. Az író tavaly a göteborgi könyvvásárra küldött üdvözlőlevelében utalt arra, hogy a betegség köti le a gondolatait. Akkor nem árult el többet, nemrég viszont megszólalt az üggyel kapcsolatban. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoTöbb, mint 31 millióért kelt el Marilyn Monroe egyik ikonikus fotójahttp://www.life.hu/kult/20160520-elarverezik-richard-avedon-leghiresebb-fotoit-amiket-marilyn-monroerol-keszitett.htmlA Sotheby's aukciósház elárverezte Richard Avedon amerikai fotóművész leghíresebb felvételeit, köztük Marilyn Monroe egyik ikonikus fotóját is, ami valakinek több, mint 31 millió forintot ért. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.