Agatha Christie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A krimi koronázatlan királynője 1990. szeptember 5-én született Agatha Mary Clarissa Miller néven. Első férje után vette fel a Christie nevet, 80 detektívregényével már ezen a néven vált híressé!

Az írónőnek köszönhetjük Poirot és Miss Marple történeteit, akik minden bűnügyet megoldanak.

Agatha detektívregényeinek köszönhetően lett híres, de Mary Westmacott álnéven romantikus regényeket is írt. Ezek kevésbé váltak ismertté, mint az a

80 detektívregény,

ami hatalmas sikert aratott és még mindig nagy népszerűségnek örvend.

Agatha Christie 1946-ban Forrás: AFP/-

Gyerek korában Franciaországba költöztek, ahol megszerette a zongorázást és az éneklést. Ekkor még operaénekesnek vagy színésznek készült.

1912-ben megismerte első férjét. Közös lányuk 1919-ben látta meg a napvilágot Rosalinda Margaret Clarissa Christie néven. Az első világháború alatt Agatha Christie ápolónőként is tevékenykedett, később egy gyógyszer-laboratóriumban kezdett dolgozni. Itt sok információt gyűjtött a mérgekről, ekkor jött a regényírás gondolata, ahol méreggel követnék el a gyilkosságot. Szintén ekkor öltött alakot Hercule Poirot belga nyomozó is.

Forrás: Origo
Találkozz személyesen a Nickelback sztárjaival http://www.life.hu/kult/20160915-kulturalis-programajanlo-09-15-18-mozi-es-lovas-programok-az-egesz-csaladnak.htmlMozi, színház és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a nyár véget ért, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket. KultOrigoÍgy néz ki most a Rosalinda sztárja: Thalía Sodi még mindig gyönyörű http://www.life.hu/kult/20160913-thalia-sodi-ketgyermekes-edesanya-a-sztar-meg-mindig-gyonyoru.htmlA most 45 éves édesanya fantasztikusan néz ki a róla készült legújabb fotókon. A sztáron nem fog az idő. Kult--Christian Grey újra elvarázsol minket: szexi előzetes az új filmből http://www.life.hu/kult/20160914-a-szurke-otven-arnyalata-2-elso-elozetese-christian-grey-ujra-a-kepernyon.htmlKétperces, magyar szinkronos ízelítő érkezett A szürke ötven árnyalata második részéhez, amelyben folytatódnak a szende Anastasia és a szadomazó szexre gerjedő Christian Grey kalandjai. KultGyász! Elhunyt a 29 éves színész, Aaron Eatonhttp://www.life.hu/kult/20160914-elhunyt-a-29-eves-szinesz-aaron-eaton-holttestet-otthonaban-talaltak-meg.htmlAaron Eatont a Brotherhood sztárját holtan találták otthonában.KultOrigo Endrei Judit szakmát váltott- új szerepben a televízióshttp://www.life.hu/kult/20160909-endrei-judit-tancos-lett-vagy-megsem.htmlEndrei Judit táncosnak állt, ha nem is hivatalosan, de egy új, kifejezetten az idősek körében terjedő divat, a szeniortánc kedvéért. Csillebércen több száz idősebb korú, leendő táncos gyűlt össze, hogy kipróbálja a szeniortáncot, az esemény fővédnöke pedig az ismert tv-s személyiség volt. KultOrigoA férfi és a nő szerepe, vágya és árnyékahttp://www.life.hu/kult/20160914-a-ferfi-es-a-no-szerepe-vagya-es-arnyeka-soma-mamagesa-cikke.htmlHiszem, látom és tapasztalom, hogy egy hatalmas paradigmaváltásban vagyunk benne minden szinten – hiszen minden mindennel összefügg. Ehhez az óriási változáshoz egyre nagyobb tudatosságra van szükségünk, aminek alapvető velejárója a lejárt hitrendszerek, hiedelmek, bekövesedett sztereotípiák lebontása, hogy ebben a folyamatosan változó új korban egyre inkább a jelenben lehessünk, és napról napra egyre jobban a saját életünket éljük. KultOrigo

A kezdeti nehézségek után 1920-ban (ekkor 30 éves volt) megjelent első regénye, amiért csupán 25 fontot kapott és a következő öt könyvét is hasonló összegért adták ki.

1926-ban jelent meg az Az Ackroyd-gyilkosság című könyve, ami meghozta az áttörést.

Szintén ebben az évben történt, hogy eltűnt. Kiderült ugyanis, hogy férje válni akar tőle, mert beleszeretett egy másik nőbe. Agatha 40 évesen ismerte meg második férjét, a fiatal régészt, Max Mallowant, a Közel-Keleten tett útja során, akivel élete végéig együtt éltek. Férjét rendszeresen kísérte el ásatásokra. Ezek az expedíciók adták az ötletet több híres művéhez is, például a Gyilkosság Mezopotámiában című könyvhöz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.