Kínában lép színpadra a Vígszínház társulata

Forrás: MTI/Kallos Bea -
fotó Kína színésznő Eszenyi Enikő Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megérkezett a Vígszínház társulata Kínába. November 11-én, 12-én és 13-án este játsszák majd Nádas Péter Találkozás című darabját Eszenyi Enikő rendezésében egy nemzetközi színházi fesztiválon Guangzhouban. Magyar prózai társulatként előszőr lépnek fel ebben a távoli metropoliszban. 

A Vígszínház 120. évadának bemutatója volt Nádas Péter Találkozása, amelyet most a kínai közönség is láthat. A 2016. november 4. és 27. között zajló színházi fesztiválnak a guangzhoui 13. Színház ad otthont. A "Nemzetközi Színházi Évadnak" nevezett szemlén a Vígszínház mellett többek között dél-koreai, tajvani, japán és orosz társulat is képviseli magát. A fesztivál szervezőinek fő célja, hogy szerte a világból válogatott, magas művészi színvonalú előadásokkal ismertethessék meg a helyi lakosokat.

A Találkozás katartikus, múlttal szembesítő műalkotás, egy fiatalember és egy asszony szenvedéstörténete, amelyben a két főszereplő az emberi lélek legmélyebb rétegeibe ás le, és a világ legszebb szerelmes történetét mesélik el Nádas és a színház univerzális nyelvén.

A két főszereplő találkozásának célja azonban nemcsak a múlt önkínzó felidézése, a tragédia újraélése, hanem a feloldozás és a megbékélés gesztusa is. Az előadás főszerepében Börcsök Enikő és Király Dániel látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.