Szörényi letiltotta az Illés dalát a Tankcsapda lemezéről

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Lukács László Szörényi Levente Bródy János Tankcsapda válogatáslemez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Tankcsapda novemberben megjelent feldolgozáslemezéről kimaradt egy dal. Az Illés slágerét Szörényi Levente tiltotta le.

A debreceni rockbanda a Good bye, London! című számot dolgozta fel, de a megjelenést Szörényi megtiltotta.

"A felvétel el is készült, de aztán a megjelenés előtt az utolsó utáni pillanatban végül nem adott rá engedélyt az Illés. A Szörényi, Bródy páros ugyanis végül azt mondta, hogy nem. Igazából pontosan nem tudjuk, hogy miért nem, mert velük személyesen nem sikerült erről beszélni, mert ők annyira magasan ülnek a Parnasszuson, hogy csak áttételesen tudtunk velük kommunikálni"mondta a Borsnak Lukács László, a Tankcsapda frontembere az RTL Klub Portré című műsorában.

Tankcsapda Fotó: Szabó Gábor - Origo


Lukács elmondása szerint nem forgatták ki nagyon a dalt, hiszen az eredeti is nagyon jó, pont azért választották.

A lap megkereste Bródy Jánost is, hogyan emlékszik a történtekre, miért nem engedte zenésztársa, hogy megjelenjen az Illés szerzeménye a Tankcsapda lemezén:

"A Tankcsapda nagyon jó rockzenekar, tisztelem és szeretem is a munkájukat. Örültünk a felkérésnek, hiszen ez egy elegáns gesztus, és megtisztelő tőlük, hogy minket választottak. Csak annyit kértünk, hogy megjelenés előtt mutassák meg a dalt. Amikor Szörényi Levente végül meghallgatta, aggódva hívott fel, nem tetszett neki. Annyira nem, hogy végül megtiltotta, hogy játsszák. A szövegben, a ritmusban és a dallamban is volt változás. (...) Ez a dal Levente személyes kedvence, sokat játssza maga is. A rádiók viszont már nemigen élnek az Illés-dalokkal, Leventének viszont rosszulesett volna, ha az eredeti helyett ezt játsszák most" – árulta el Bródy János. A zenész beismerte, hogy nem beszéltek Lukácsékkal személyesen, de ahogy a Bors újságírója megtalálta őt, úgy a Tankcsapda is elérte volna őket telefonon.

Mónika-show-t basszusgitározik el egy srác: ELKÉPESZTŐ VIDEÓ!http://www.life.hu/kult/20161210-monika-show-t-basszusgitarozik-el-egy-srac-dr-barry-bassbox.htmlIsmét felrobbant az internet egy magyar sráctól, aki nyolcszázszor nézett meg egy Mónika-show-adást csak azért, hogy elbasszusgitározhassa. KultOrigoDesign-határidőnaplók magyar tervezőktőlhttp://www.life.hu/kult/20161208-design-hataridonaplok-magyar-tervezoktol-malinovka-dot-for-your-noto.htmlHa idén igazán szép karácsonyi ajándékkal szeretnéd meglepni a szeretteidet, olyannal, amiről egész évben te jutsz majd eszükbe, válassz számukra magyar tervezésű, design-határidőnaplókat. Hidd el, ezektől a daraboktól mindenkinek leesik majd az álla. Kult--Taxisnak állt Geszti Péterhttp://www.life.hu/kult/20161209-geszti-peter-a-rapulok-frontembere-jatszani-hivta-a-fovaros-budapest-jarokeloit.htmlÍgy még biztosan nem láttad a Rapülők frontemberét, Geszti Pétert. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoNagy testvéri egymásra találások a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20161209-nagy-testveri-egymasra-talalasok-a-filmvasznon-suttogasok-es-sikolyok-ikrek-esoember-szuletesnap-az.htmlA mozi imádja a családi (újra)egyesüléseket, így testvérek hosszú idő után történő különféle egymásra találásaiból is akadt már jó néhány emlékezetes példa a filmvásznon. Összegyűjtöttük a mi kedvenceinket. Kult--Kirk Douglas betöltötte a századik életévéthttp://www.life.hu/kult/20161209-kirk-douglas-100-eves-lett.htmlKirk Douglas minden túlzás nélkül az egyik legnagyobb élő filmlegenda. Mintegy 100 filmjének alig negyedére büszke, pedig ha valaki, ő aztán tudott játszani. Sosem sikerült beskatulyázni, drámai hősöket és modern figurákat is teljes átéléssel alakított. Kult--Itt A sötét ötven árnyalata új előzetesehttp://www.life.hu/kult/20161207-a-sotet-otven-arnyalata-uj-elozetese.htmlMár nem kell sokat várni arra, hogy megérkezzen a mozikba A sötét ötven árnyalata, amihez most el is készült egy vadiúj, magyar szinkronos előzetes. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.