Hátborzongató karácsonyi képeslapok a Viktoriánus korból: gyilkosság és rablás

karácsony képeslap Viktoriánus kor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már elképzelhetetlen lenne, hogy halott madár, vagy gyerekből sütött pite képével kívánjuk békés és meghitt karácsonyi ünnepeket a szeretteinknek, azonban a Viktoriánus korban még minden másként volt. Akkor még furcsa és bizarr üdvözlőkártyákat küldözgettek egymásnak az emberek.

Egymást gyilkoló békák, ördög által elrabolt gyerekek:

ez a két példa nem egy horrorfilmből való, hanem karácsonyi üdvözlőlapokról. Ilyen, vagy ennél még hátborzongatóbb témájú képeslapokat küldözgettek ugyanis egymásnak az emberek a Viktoriánus korban. Ma már nem lenne nagy kereslete ezeknek a lapoknak és nemcsak azért, mert már egyáltalán nem népszerű így köszönteni a másikat, hanem azért is, mert az ünnepek a békéről, örömről és szeretetről szólnak, ez pedig nem igazán passzol a bizarr korhű képeslapokhoz.

/1612/A_leg20161222144052Ezért jött el a Nemzetiből Reviczky Gáborhttp://www.life.hu/kult/20161221-ezert-jott-el-a-nemzetibol-reviczky-gabor-szinesz.htmlŐsz óta már nem a Nemzetiben dolgozik Reviczky Gábor, aki nemrég azt is elárulta, mi volt a távozásának legfőbb oka. KultFotó: Mudra László - OrigoAdvent - Minden napra egy mese: A kis király beszélő babájahttp://www.life.hu/kult/20161214-jokai-mor-a-kis-kiraly-beszelo-babaja-cimu-mese.htmlVisszaszámlálás: kettő nap karácsonyig. Ezúttal Jókai Mór történetét fogadjátok szeretettel, A kis király beszélő babája címűtörténetét. KultThinkstock12 lenyűgözően gyönyörű kép a rókákrólhttp://www.life.hu/kult/20161219-12-teli-kep-a-rokakrol.htmlA hóval fedett téli táj kevés búvóhelyet nyújt a rókáknak, ilyenkor egyszerűbb őket lencsevégre kapni, ahogy a hidegben élelem után kutatnak. Az amúgy is gyönyörű állatok ilyenkor talán még mesésebbek. Nézd meg összeállításunkat a ravaszdikról. Kult--Advent - Minden napra egy mese: Fenyőfák vándorútjahttp://www.life.hu/kult/20161214-vidor-miklos-fenyofak-vandorutja-mese-adventre.htmlVisszaszámlás: már csak három nap karácsonyig! Ezen az estén Vidor Miklós meséjét olvassátok, a Fenyőfák vándorútja című történetet. KultOrigoAdvent – Minden napra egy mese: Karácsonyi pásztorocskákhttp://www.life.hu/kult/20161130-tamasi-aron-karacsonyi-pasztorocskak-meseje-adventre.htmlTamási Áron Karácsonyi pásztorocskák című meséje nélkül nincs karácsony! Kult--Gábor Zsazsa híressé vált mondásai: 11 szállóige a hollywoodi dívátólhttp://www.life.hu/kult/20161219-gabor-zsazsa-hiresse-valt-mondasai.htmlGábor Zsazsa nevét mindenki ismeri, habár jó pár éve a nyilvánosság kizárásával élte életét. A 99 évesen elhunyt sztár leginkább férjeiről és fényűző életmódjáról volt híres. A sztár rengetegszer nyilatkozott az életről és kapcsolatairól, nem egy mondata igazi szállóigévé vált az évek során. Összegyűjtöttük Gábor Zsazsa leghíresebb mondásait. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.