Óriásit kaszált Carrie Fisher halálán a Disney filmstúdió

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller -
Carrie Fisher biztosítás Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők egyik legnagyobb biztosítási összegét, 41 millió dollárt (12 milliárd forintot) könyvelhet el a Star Wars-filmeket gyártó Disney filmstúdió, amely bebiztosította magát arra az esetre, ha a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher nem tudná eljátszani szerződésében vállalt szerepét.

Az Insurance Insider üzleti magazin beszámolója szerint a Disney a londoni Lloydsnál kötötte a biztosítást, amely kárpótolja a veszteségért a stúdiót, ha Fisher nem szerepel az új Star Wars-trilógia mindhárom epizódjában - írja az MTI.

Carrie Fisher és édesnyja, Debbie Reynolds, aki pár nappal lánya után halt meg Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

A 60 esztendős színésznő, aki hosszú idő után a 2015-ben bemutatott Star Wars - Az ébredő Erő című epizódban játszotta el ismét Leiát, december 23-án egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőn kapott szívrohamot, pár nappal később, december 27-én elhunyt. A stúdió bejelentése szerint Fisher még befejezte az űreposz 2017 decemberében mozikba kerülő 8. epizódját, de a 9. rész felvételei még nem kezdődtek el. Az üzleti magazin emlékeztetett arra, hogy a filmes szakmában nem szokatlan, hogy a stúdiók biztosítást kötnek a filmek sztárjaira.

A Disney egyelőre nem nyilatkozott arról, hogyan pótolja Leia hercegnőt a 9. epizódban, amelynek történetében állítólag fontos szerepe lett volna. Az elmúlt hetekben a mozikba került Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című különálló Star Wars-film végén CGI-technikával idézték meg Leia hercegnő alakját, mivel a produkció története a négy évtizeddel ezelőtt készült Csillagok háborúja (Star Wars 4. rész) előtti időkben játszódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.