Csillagközi hancúrozások: űrbeli szexjelenetek a filmvásznon

film szex mozi erotika világűr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A már mozikban futó Utazókban egy csillagközi járaton Jennifer Lawrence és Chris Pratt között szövődik szenvedélyes viszony — mi pedig kihasználtuk az apropót arra, hogy utánanézzünk: korábban kik és hogyan bújtak már össze emlékezetes módon az űrben játszódó filmekben?

Barbarella (1968)

Az egyik első mozis szuperhősnő kalandjai szándékosan az erotikára voltak kihegyezve: Jane Fonda lenge ruhákban nem csak bolygóról bolygóra, de ágyról ágyra is száll benne. A film rögtön egy emlékezetes, súlytalanságban előadott űrsztriptízzel indított, később pedig még olyan is előfordult benne, hogy a gonosz ellenfél egy szerkezet segítségével halálra akarta izgatni(!) Barbarellát. De a női test csodáival ő sem számolt.

007 – Holdkelte (1979)

Amikor Roger Moore lett James Bond, a 007-es ügynök kalandjai elmentek egy könnyedebb és egyre hihetetlenebb kalandokat felvonultató irányba: ebben a filmben például már az űrben is akciózott. Méghozzá egy angol és amerikai titkosszolgálatok közti együttműködés keretében, a nemzetközi kapcsolatokat pedig a lehető legszorosabbra fűzte – ahogyan az alábbi videóban (2:20-tól látható a lényeg) meg is tekinthető.

Hármas számú űrbázis (1980)

Kirk Douglas nemrég töltötte be a 100. életévét, ami azt jelenti, hogy már ebben a jó régi sci-fiben is nyugdíjas korú volt – ez viszont nem akadályozta meg abban, hogy hihető szerelmespárt alkosson a bombázó Farrah Fawcett-tel. Ők ketten egy kutató űrállomáson dolgozó tudóspárost alakítottak, akik nem várt és rejtélyes látogatót kapnak Harvey Keitel személyében.

Starship Troopers (1997)

A rovarszerű földönkívüliek elleni háború szüneteibe belefér egy kis hancúrozás is, nem igaz? Főleg, ha az életveszély amúgy is felpezsdíti az űrkatonák vérét, mint jelen esetben a bolygóközi hadjáraton részt vevő Caspar Van Dien–Dina Meyer párosét ebben a sci-fi-szatírában.

Szupernova (2000)

A címbeli szupernóva hamarosan fel fog robbanni a film történetében, és nem ez az egyetlen probléma, amivel meg kell birkóznia a mentőűrhajó legénységének. A küldetés során viszont egymásra talál Angela Bassett és James Spader, így a fekete és fehér színek emlékezetes módon fonódnak egybe az űrhajó egyik kabinjában.

Kocka 2. – Hiperkocka (2002)

Akár csak az első részben, ezúttal is egy csapatnyi idegen ember ébred fel egy kockákból épült rejtélyes helyen, amiből együttműködve kéne megtalálniuk a kiutat – csak épp ezúttal ez a hely mindenféle furcsa dimenziókban működik, amelyekben másképp érvényesülnek a fizika szabályai. Például egy súlytalanságban lebegve előadott szeretkezés csúnya következményekkel járhat.

Utazók (2016)

Egy intergalaktikus utazás sül el rosszul ebben a filmben Chris Pratt számára, amikor egy technikai malőr révén évtizedekkel a hibernáció lejárta és a végcél előtt ébred fel. Magányosan kéne leélnie a hátralevő éveit az utazás közben, így hát úgy dönt, még valakit felébreszt az alvó utasok közül, és meglepő módon Jennifer Lawrence-re esik a választása. Akivel így jól kiszúr, de persze mégis összejönnek – a film üzenete pedig ugyan erősen kérdéses („erőszakold csak rá magadat a másikra az ő érdekeinek figyelembevétele nélkül, jó lesz az”), de legalább kapunk szép űrszexet is két szép ember között.

Tudjuk, mit fogsz csinálni hétvégén! Programok, amiket mi ajánlunk neked!http://www.life.hu/kult/20170118-programajanlo-januar-19-22.htmlIzgalmas hétvége elé nézünk: remek programok várják a kikapcsolódásra vágyókat országszerte. Lesz pálinkakóstoló, érzelmes talk show Rékasi Károllyal, ahol őszintén beszél a magánéletéről, de a Magyar Hoki Napján is mindenki jól fog szórakozni, aki szeret korcsolyázni. Kult--Jim Carrey 55 éves: íme a karrierjének legemlékezetesebb szerepei!http://www.life.hu/kult/20170116-jim-carrey-karrierje-55-szuletesnapjan.htmlMa ünnepli jubileumi születésnapját az a hollywoodi komikussztár, akit már-már közhelyszerűen gumiarcúként szokás emlegetni — és aki egyáltalán nem csak a gumiarcával, és nem csak vígjátékokban bizonyította a tehetségét. A jeles alkalomból a karrierje legfontosabb filmszerepeinek felelevenítésével köszöntjük Jim Carreyt. Kult--10 film, amit nagyon várunk idénhttp://www.life.hu/kult/20170112-10-film-amit-nagyon-varunk-iden-nemasag-t2-trainspotting-jackie-paterson-holdfeny-alien-covenant.htmlHa már a napokban sorbavettük az előző év filmkedvenceit, itt az ideje az előretekintésnek is — főleg, hogy 2017 igencsak erős évnek ígérkezik a moziban, már az első heteiben is. Így hát listára gyűjtöttük azokat a (lehető legkülönfélébb) filmeket, amik kedvéért biztosan be fogunk ülni idén a nézőtérre, és azt is megmondjuk, miért. Kult--Top 10+1: ezek voltak 2016 legjobb filmjei a Life.hu szerinthttp://www.life.hu/kult/20170102-top-tiz-az-idei-ev-legjobb-filmjei-a-life-szerint.htmlAz év vége mindig a visszatekintés és összegzés időszaka — meg a toplistáké. 2016 jó kis évet hozott a filmek terén, szóval nem voltunk könnyű helyzetben a 10 kedvencünk kiválasztásakor, de az alábbi listáról mindent szívesen ajánlunk. És várjuk a ti javaslataitokat is kommentben! Kult--Buli az élet: a legfergetegesebb partifilmekhttp://www.life.hu/kult/20161220-a-legfergetesebb-partifilmek.htmlMár látható a mozikban a Hivatali karácsony, amelynek egy hatalmas és elszabaduló céges buliról szól – ezzel csatlakozva egy utóbbi időben népszerű trendhez, melynek filmjei mind elsősorban a részeges sztorikra építenek, és mind valami óriási partit állítanak a középpontba. Kiválogattuk a kedvenceinket! Kult--Női ruhában pózoló férfi, macska a bölcsőben és nyomozás egy nem létező alak után http://www.life.hu/kult/20161213-ezeket-a-konyveket-olvastuk-iden.htmlÍme, a Life.hu szerkesztőinek kedvenc olvasmányai idén. Bátran ajánljuk mindenkinek, akár a karácsonyfa alá is. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.