Megsértette a szabályzatot, visszavonták az Oscar-jelölését

Forrás: Awards Circuit -
Oscar 2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszavonta Greg P. Russel hangmérnök Oscar-díj-jelölését hangkeverés kategóriában az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia szombaton, mert a jelölt megsértette a filmakadémia kampányolási szabályzatát, vétett a lobbizási előírások ellen.

A döntést azzal indokolták, hogy "kiderült, Russel felhívta a hangkeverési részleg tagjait még a jelölés időszakában, hogy tudatosítsa bennük munkáját a 13 óra című filmben, amivel nyíltan megsértette a kampányolási szabályzatot, amely tiltja a lobbizást telefonon" - írták az MTI-hez is eljuttatott közleményükben.

Visszavonták Greg P. Russel Oscar-jelölését Forrás: Awards Circuit

Cheryl Boone Isaacs, az amerikai filmakadémia elnöke a dokumentumban hangsúlyozta, hogy nagyon szigorúan veszik az Oscar-díj szavazási eljárását. Az elnökség közölte, hogy Greg P. Russel hangmérnök helyett nem jelöl mást, a 13 óra három másik hangmérnöke, Gary Summers, Jeffrey J. Haboush és Mac Ruth versenyben marad az Oscar-díjra. A vasárnapi Oscar-díj-átadó gálán a 13 óra a hangkeverés kategóriában versenyben áll az Érkezés, A fegyvertelen katona, a Kaliforniai álom és a Zsivány Egyes című filmekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.