nők siker nőnap2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság számos sikeres nő tevékenykedik a nagyvilágban IT, gazdasági, és sok egyéb területen. De vajon mi a titkuk és milyen tanáccsal látják el azon hölgytársaikat, akik szintén a munka területén szeretnének maradandót alkotni?

A Facebook operációs igazgatója, Sheryl Sandberg szerint a sikeresség kulcsa:

Michelle Obama, az egykori first lady a tanulás és a munka fontosságát emeli ki, ha arról kérdezik, mi az, ami igazán sikeressé tehet egy nőt.

Michelle Obama Forrás: AFP/Saul Loeb

Hillary Clinton korábban azt nyilatkozta a Glamour magazinnak, hogy bőven elég, ha elégedett vagyunk azzal, amit csinálunk. Soha nem szabad a tökéletességre törekedni, hiszen az úgysem létezik.

Susan Wojcicki, a Youtube vezérigazgatója nemrég arról beszélt, hogy a nőknek igenis fel kellene szólalniuk akkor, ha magasabb pozícióban szeretnének dolgozni, magasabb fizetésért, ahelyett, hogy várnak a csodára. A sült galamb senkinek sem repül be a szájába.

Az IBM vezérigazgatója, Ginni Rometty szerint egy nő legyen kockázatvállaló:

Ginni Rometty Forrás: AFP/Kimberly White

Tudni kell nemet mondani, és otthagyni az állást, állítja Meg Whitman, a HP vezérigazgatója:

Kis hazánk sikeresnek számító hölgyeiről is olvashattok a Life.hu-n: Eszenyi Enikőről ITT, Rubint Rékáról ITT, Heal Edináról ITT, Erős Antóniáról ITT, Törőcsik Mariról pedig ITT.

Filmkritika: Mindenkihttp://www.life.hu/kult/20170228-az-oscar-nyertes-magyar-film-a-mindenki-kritika.htmlAz Oscar-díjas magyar kisfilm sokáig csak egy édes ifjúsági filmnek tűnik, de a végén a legszívesebben állva tapsolnál a zsenialitásán. Kult--Csajok a képernyőn - szerintünk ezek a legjobb női sorozatokhttp://www.life.hu/kult/20170227-minden-idok-legjobb-noi-sorozatai.htmlHatalmas kis hazugságok címmel új, nőkről és női sorsokról szóló sorozat indult február 20-án, sztárok egész sorával és izgalmas alaphelyzettel. Megvan rá az esélye, hogy bekerüljön minden idők legjobb női sorozatai közé – amelyeket most listába szedtünk. Kult--Témák, amik hatalmas tömegeket mozdítanak meghttp://www.life.hu/kult/20170220-temak-amik-hatalmas-tomegeket-mozditanak-meg-boldogsag-penz-egeszseg.htmlSlágertémák: ha becsukod a szemed, biztosan te magad is fel tudsz sorolni legalább öt olyan dolgot az életedben, amik igazán érdekelnek, amikre nem sajnálod az időt vagy éppen a pénzt, és amik idővel a mindennapjaid részévé váltak. A legtöbbünknek ilyen a súlykontroll, az egészséges életmód, a siker és a pénz, a boldogság keresése, illetve a szerelem és a mindent elsöprő szex. Ha te magad is ezek bűvkörében élsz, az alábbi programokat semmiképpen ne hagyd ki! KultOrigoFirst ladyk a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170221-jackie-kennedy-nancy-reagen-lincolnne-es-a-tarsaik-first-ladyk-a-filmvasznon.htmlAmerikai elnökök rengeteget szerepelnek mozifilmekben, mi is listára gyűjtöttük már a legemlékezetesebbeket közülük. A feleségeik jóval ritkábban kerülnek rivaldafénybe – az életben és a mozivásznon egyaránt. Most a Jackie című film mégis egy first ladyt állít a középpontba, mi pedig utánanéztünk: kik voltak eddig a filmvászon jelentős elnökfeleségei. KultOrigoPásztor Anna: „Elfelejtettem felnőni!”http://www.life.hu/kult/20170223-pasztor-anna-interju.htmlAz Anna & the Barbies énekesnője cirkuszba vonult, hogy az Utópia turné megkoronázásaként egy dokumentumfilmet készítsen. Emellett Anna elkészítette legújabb dalát is, ösztönözve a maximalizmus csapdájában élő embereket egy boldogabb életre. A filmezés és az új album mellett hamarosan motivációs előadást is hallhatunk az énekesnőtől. De hogy pontosan hogyan is zajlik mostanában Pásztor Anna élete? A Life.hu utánajárt. KultOrigoHasadt elmék a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170127-egy-testben-tobb-szemelyiseg-hasadt-elmek-a-filmvasznon.htmlA frissen mozikba került Széttörve főszereplőjének nem kevesebb, mint 23 személyiség lakozik a testében, James McAvoy pedig bravúrosan játssza el mindegyiket – ezzel csatlakozva a listánkon szereplő, disszociatív személyiségzavarban (és nem skizofréniában!) szenvedő, emlékezetes filmes karakterekhez. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.