Interjú Szervét Tiborral

Fotó: Szabó Gábor/Origo -
színház Thália Színház Szervét Tibor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szervét Tibor ezúttal egy egoista színész életét eleveníti meg a Thália Színház nagy sikerű darabjában: a Kean, a színész című darab komoly próbatétel elé állította a népszerű magyar színészt. 

Szervét Tibor, a Jászai Mari-díjas magyar színész, színházi rendező, érdemes művész játssza a Thália Színházban a Kean, a színész című darabban magát Keant. Hogy mi a véleménye erről az egoista főhősről, és ő maga mennyire tud vele azonosulni, illetve egy színész mennyire marad színész akkor, amikor kilép a színház ajtaján, kiderül az alábbi videóból:

A darabról:

A világ legnagyobb színészét, a walesi herceg jó barátját, a londoni úrinők bálványát, Edmund Keant, a színészt hitelezők szorongatják, féltékeny férjek tennék el láb alól, és régi barátján is csak ő segíthet. Még az hiányzik, hogy szerelmes legyen... Állítják: szebb romantikus vígjátékot talán soha nem írtak még.

Szereplők:

Kean: Szervét Tibor
Elena: Gubás Gabi
Anna Danby: Szabó Erika
Charlotte: Molnár Piroska
Herceg: Csányi Sándor
Koefeld: Pindroch Csaba
Neville: Bán Bálint

Szervét Tibor Fotó: Szabó Gábor/Origo

Fordította: Hamvai Kornél
Rendező: Kelemen József

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.