Gary Goldman forgatókönyvíró azzal vádolja a Disneyt, hogy tőle lopta a Zootropolist

Forrás: Fórum Hungary -
Gary Goldman Zootropolis lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon híres forgatókönyvíró vádolja lopással a Zootropolist készítő Disneyt. Gary Goldman állítja, hogy kétszer is megkereste a stúdiót a mese ötletével, amit végül nélküle csináltak meg.

Beperelte a Disneyt Gary Goldman, a Total Recall - Az emlékmás, és az Elit kommandó forgatókönyvírója. Azt állítja ugyanis, hogy a stúdió tőle lopta a Zootropolis című mesét, ő ugyanis kétszer is megkereste őket ennek az animációnak az ötletével 2000-ben és 2009-ben. Ha igaz, amit mond, akkor nem is keveset vettek át az ő elképzeléseiből: az általa kitalált témákat, helyszíneket, cselekményt, szereplőket, párbeszédeket és a koncepció címét.

A Zootropolis nagyon sikeres mese lett Forrás: Fórum Hungary

Keresetet adott be a szerzői jogok megsértéséért, aszerint a Disney-nél nemcsak elfogadott, hogy mások anyagát engedély nélkül felhasználják, de még bátorítják is ezt - írja az MTI. Természetesen Gary Goldman kártérítést követel, többek között az értékesítésből származó bevétel után, ami világszerte több mint 286 milliárd forint volt. A Disney persze alaptalannak tartja az egészet, szerintük a kereset tele van nyilvánvaló hazugságokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.