Jordán Tamás Berek Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Berek Kati életének 87. évében, hosszan tartó betegség után, február 26-án hunyt el. Rajongói és a színészszakma képviselői március 24-én a Farkasréti temetőben kísérték utolsó útjára a Nemzet Színészét. A színésznőtől Székhelyi József, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Mácsai Pál, Bánsági Ildikó, Galkó Balázs, Tordy Géza, Papadimitriu Athina és Jordán Tamás búcsúzott.

"Ha nincs az a feladat, amit a 25. Színházban kaptam tőled, Kati, visszamentem volna mérnöknek. De önmagában ez a szerep sem lett volna elég. Kellett a hited, a töretlen bizalmad, mely hasonlatos volt Don Quijotéjéhoz, kellett az a szeretetteljes, aggódó figyelem, mely a próbákon minden mozdulatomat kísérte, kellettek az időben és jól megfogalmazott, erőt adó mondatok, melyek kirángattak a gödörből, és hihetetlen önbizalmat, erőt adott a könnycsepp a szemedben, ha valami úgy sikerült, ahogy elképzelted. Kati! Teltek múltak az évek, és nem kerítettem sort arra, hogy egy szál virággal a kezemben – megtiltva neked a közbeszólást – mindezt elmondjam neked. Most, hogy már nem vagy, dideregve kívánom, hogy örök nyugalmad zavartalan legyen! Isten veled, szakmai szülőanyám!" - idézi Jordán Tamás búcsúztatóját a Bors.

Budapest, 2017. március 24. Berek Kati búcsúztatása a Farkasréti temetőben 2017. március 24-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.