Programajánló: 2017. március 30 – április 6.

Forrás: Facebook/Thália Színház -
motiváció színház hétvége bor április program előadás programajánló futás robotika corleonis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április első hétvégéjén ne hagyd, hogy bolondot csináljanak belőled! Kapd fel a kedvenc tavaszi kabátod, és irány a színesebbnél színesebb programok. Ezekből ugyanis ezúttal sincs hiány. Nézd csak!

Kean, a színész

Edmund Kean – a 19. századi angol színészóriás – szinte mindent megkap az élettől, sikert és hírnevet, csupán a magánélet boldogságát nem, hiszen csak másodrendű állampolgár, akit leginkább arra használ a mindenkori arisztokrácia és hatalom, hogy szórakoztassa őket. Csakhogy Kean, a színész úgy tűnik, halálosan beleszeret az arisztokrata dán nagykövet feleségébe, Elénába, akit viszont már Kean ivócimborája, a walesi herceg is kiszemelt magának. Mindeközben Anna Damby, egy sajtkereskedő polgár fiatal lánya – ráadásul Lord Mewill jegyese – éppen a „színész Keant” üldözi csodálatával és szerelmével.

Szervét Tibor Kean szerepében és Szabó Erika Anna Danby szerepében Forrás: Facebook/Thália Színház

Helyszín: Thália színház, Budapest
Időpont: 2017. március 31-től

Wake up day!

2017 legnagyobb transzformációs/motivációs show-ja – világsztárok és magyar kiválóságok fellépésével. Képzelj el egy olyan napot, amely a stresszről, a rohanásról, és a pénzről szól! De úgy, hogy ez a nap egy örök élmény, és életed legmeghatározóbb, maradandó pozitív változását hozza! Egy olyan napot, amelynek te vagy a legfontosabb szereplője, miközben azokat a világsztárokat és hazai kiválóságokat hallgatod, akiket a Wake-Up! Day keretében hívtak meg Magyarország egyik legnagyobb színpadára. Előadók: Lisa Nichols – a világ egyik legkeresettebb transzformációs trénere, a Titok című film sztárja, a JólLét Most és számos más bestseller szerzője. Marisa Peer, a hipnózis nagymestere, vezető sztárterapeuta, aki a királyi családokon és olimpiai sportolókon kívül számos hírességgel dolgozik együtt; a Rendíthetetlen önbizalom és más bestsellerek szerzője, médiaszemélyiség. Jeffrey Allen, szoftvermérnökből lett energiagyógyász, rendkívüli lifecoach. Dr. Kemény Dénes, válogatott vízilabdázó, aki 15 éven keresztül vezette a magyar válogatottat, ma a Kemény Dénes Vezetői Akadémia elismert tanácsadója. Hosszú Katinka és Shane Tusup, háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világbajnok úszónő, motivátor és férje/társa/edzője. Pásztor Anna, magával ragadó, sodró, szédítő, megrázó, gondolkodtató énekes és életművész.

Hosszú Katinka Forrás: Getty Images

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, Budapest
Időpont: 2017. április 1.

Robotika Show

Egy látványos show-val lepik meg a hazai robotikai és drónközösséget. A Drón & Robotika Show nem más, mint az innovatív technológiák és kutatások parádéja, ahol idehaza eddig sosem látott ipari, házi, és szórakoztatóipari gépek mellett érdekes előadásokon tekinthetünk be a jövő technológiájába. A látogatók megismerkedhetnek a legmodernebb ipari, mezőgazdasági és versenydrónokkal, a Drónsimogatókban animátorok segítségével a közönség elsajátíthatja a multikopterek vezetését. A „legek” kiállításán a fantasztikus drónshow-k mellett tudományos előadások, virtuális valóság, 3D-s nyomtatás, robot- és drónépítő workshopok várják a közönséget. Az ipari robotika ászai és a legjobb hazai egyetemek és kutatólaborok is tiszteletüket teszik a kiállításon, amellett, hogy minden megvásárolható, ami a drónozáshoz csak kellhet.

Helyszín: Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Sopron
Időpont: 2017. március 31. – április 1.

Futó Expó

A kezdő kocogóktól a versenyzőkig, a babakocsis futóktól az ultramaratonistákig velünk fut Magyarország. Világmárkák, tudományos előadások, versenybeszámolók, termék- és divatbemutatók, futóbörze. Ha érdekel a futás, ha kacérkodsz a gondolattal, hogy elkezded, vagy ha már a maratonira készülsz, akkor itt a helyed! Érdekességek 4500 négyzetméteren.

Itt a jó idő, irány ki a szabadba – futáshoz feltétlenül szerezz be egy jó futócipőt! Forrás: Thinkstock

Helyszín: Millenáris, Budapest
Időpont: 2017. április 1–2.

Badacsony a New Yorkban

A Badacsonyi Borvidék színe-java ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a „Világ Legszebb Kávéházában", az impozáns New York-palotában. Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen 30 évvel ezelőtt nyerte el a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” kitüntető címet. Idén erre a díjra esik a fókusz: előtérbe kerülnek a muzeális borok, badacsonyi borászaink személyesen töltik a friss és régi évjáratok nagy borait szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba. Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi borvidék hangulata. 15 és 16 óra között a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják a borászatok, 16 órától minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló, térítés ellenében.

A New York-palota belső tere Forrás: newyorkcafe.hu

Helyszín: New York-palota, Budapest
Időpont: 2017. április 5.

19 érdekesség a T2 Trainspottingrólhttp://www.life.hu/kult/20170320-erdekessegek-a-t2-trainspottingrol.htmlTudtad, hogy az első munkacíme Pornó volt? Hogy miért nem dolgozott együtt két évtizedig a főszereplője és a rendezője? Hogy melyik szereplőnek ment el a hangja a forgatáson? 21 esztendő után folytatás készült a kilencvenes évek egyik legnevezetesebb kultfilmjéhez, mi pedig utánanéztünk, mi minden érdekesség tudható a T2 Trainspottingról.Kult--Glenn Close 70 éves: egy nagy karrier legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170320-glenn-close-70-eves-a-karrierje-legemlekezetesebb-szerepei.htmlSosem volt tipikus hollywoodi színésznő, de különleges annál inkább, és nem is a tipikus szerepek találták meg, hanem a különlegesek: a kerek születésnapját ünneplő Glenn Close karrierje talán ennek köszönhetően is bővelkedik az emlékezetes alakításokban. Mi pedig összegyűjtöttük a kedvenceinket tőle. Kult--A főnök meg én meg a főnök című színdarab olvasópróbáján jártunkhttp://www.life.hu/kult/20170313-thalia-szinhaz-a-fonok-meg-en-meg-a-fonok-szindarab-olvasoproba.htmlA Thália Színház hamarosan bemutatja legújabb színdarabját, mi pedig benézhettünk az olvasópróbára. A főnök meg én meg a főnök című színdarabot Hamvai Kornél fordította, és Sebestyén Aba rendezte. Kult--Interjú Szervét Tiborralhttp://www.life.hu/kult/20170306-interju-szervet-tiborral-a-thalia-szinhaz-szineszevel-a-kean-a-szinesz-darab-kapcsan.htmlSzervét Tibor ezúttal egy egoista színész életét eleveníti meg a Thália Színház nagy sikerű darabjában: a Kean, a színész című darab komoly próbatétel elé állította a népszerű magyar színészt. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoA sikeres nők titkahttp://www.life.hu/kult/20170303-a-sikeres-nok-titka-elarultak.htmlManapság számos sikeres nő tevékenykedik a nagyvilágban IT, gazdasági, és sok egyéb területen. De vajon mi a titkuk és milyen tanáccsal látják el azon hölgytársaikat, akik szintén a munka területén szeretnének maradandót alkotni? KultOrigoFilmkritika: Mindenkihttp://www.life.hu/kult/20170228-az-oscar-nyertes-magyar-film-a-mindenki-kritika.htmlAz Oscar-díjas magyar kisfilm sokáig csak egy édes ifjúsági filmnek tűnik, de a végén a legszívesebben állva tapsolnál a zsenialitásán. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.