Tíz dolog, amit nem tudtál a Vígszínház A Pál utcai fiúk előadásáról

Pál Utcai Fiúk Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly ősszel mutatta be a Vígszínház Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játékát Marton László rendezésében. Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényéből készült előadás eddigi menetelése igazi sikertörténet, kevesebb mint fél év alatt több mint 65 ezren látták, az albuma már aranylemez, a Mi vagyunk a Grund című dalból készült hivatalos videoklip megtekintése pedig közel 200 ezernél jár a YouTube-on.

Az előadás főszereplői közül néhányan összeálltak, és zenekart alapítottak, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar május 1-jén délután, a VígMajálison mutatkozik be. A zenekar tagjai: Wunderlich József, Zoltán Áron, Ember Márk, Medveczky Balázs és Fesztbaum Béla. Dalok élőben A Pál utcai fiúkból és sok egyéb meglepetés! A VígMajális számos rendhagyó, különleges programmal május 1-jén, 15 órától várja az érdeklődőket a Vígszínházban, a belépés ingyenes!

Most pedig tíz izgalmas infó a PUF-ról, amit eddig te sem tudtál:

1. Az előadást hosszú előkészületek előzték meg. A regény színpadi adaptációjának jogát még Andrew Lloyd Webber sem kapta meg, a vígszínházi előadás az első hivatalos zenés adaptáció.

2. Az előadás első szereplőválogatását 2016 februárjában tartották.

3. A novemberi premiert egy májusi előbemutató is megelőzte, ami után az alkotók kisebb változtatásokat eszközöltek az előadáson.

4. A Vígszínház előszínpadába minden előadás előtt egy 4500 literes medence kerül beépítésre, amelybe a technikai munkatársak 36 Celsius-fokos vizet eresztenek.

5. Nemecsek és a Pásztor testvérek az előadásban vízálló mikroportot viselnek, hogy a „fürdetések" után azonnal énekelni tudjanak.

6. A Mi vagyunk a Grund című dal hivatalos videoklipjének forgatásán egy drón keringett a Vígszínház nézőtere és a színpada fölött.

7. A fiúk előadás előtt mindig egy „összetartásnak" nevezett színházi rituálén vesznek részt.

8. A Pál utcai fiúk szereplői nemcsak a színpadon, az életben is jó barátok. Egy-egy előadás után gyakran társasjátékpartiba torkollik az este.

9. A finálé alatt gyakran állva tapsol a közönség, a művészbejárónál pedig apró ajándékokkal és egy-egy közös szelfi reményében várják a srácokat.

10. A színház munkatársai számos e-mailt és levelet kapnak A Pál utcai fiúk sikere kapcsán. A legfiatalabb rajongó egy Facebook-poszt tanúsága szerint alig egyéves, számos óvodai farsangon öltöztek be az előadás szereplőinek, sőt, iskolai énekkarok is feldolgozták már a darab zenei anyagát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.