Ma ünnepelné 52. születésnapját Bódi László, Cipő!

Forrás: M1 -
Republic Cipő Bódi László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bódi Lászlónak nem foglalkozása volt a zenélés, hanem ő maga volt a zene. Már egészen fiatalon elkezdett dalszövegetek írni, ismert zenészként sem csak az együttesének szerzett kiváló számokat, hanem több magyar előadónak is. Bódi Lászlótól, ismertebb nevén Cipőtől fájdalmasan korán kellett elbúcsúznia a rajongóknak és szeretteinek: 47 évesen hunyt el.

A sport és a zene egyaránt érdekelte fiatalon Bódi Lászlót, mégis a zene mellett döntött. Saját elmondása szerint a a Beatles együttes Egy nehéz nap éjszakája című zenés filmjének hatására határozott így, aminek később rengeteg rajongója örülhetett. Cipő ugyanis a zenének élt, az egyik legsikeresebb magyar zenekar alapítójaként számos szívhez szóló, és igaz dallal ajándékozta meg a közönségét.

Számos szívhez szóló, és igaz dallal ajándékozta meg a közönségét Forrás: M1

Az 1990-ben megalapított Rebublicot mindenki ismerte, és olyan embert sem találni, aki ne szerette volna. Szinte rögtön népszerűek lettek, dalaikban mindenki találhatott valamit, ami megérinti. Cipő összesen 241 számot írt a Republicnak, de az együttes mellett számos hazai előadónak szerzett dalokat, többek között Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is. Egy ország izgult érte, amikor súlyos állapotban kórházba került, de sajnos hiába szorítottak oly' sokan a felépüléséért. Bódi László 2013. március 11-én hajnalban, Budapesten, életének negyvennyolcadik évében mégis elhunyt.

A legsúlyosabb válások a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170502-hazastarsi-iszony-a-legsulyosabb-valasok-a-filmvasznon.htmlEgy házasságnak véget vetni sosem egyszerű dolog, és ezt filmen feldolgozni nem könnyű feladat — mégis nagyon sokféle emlékezetes megoldás született a mozivásznon a drámaitól a viccesen át a kegyetlenig. A frissen mozikba került Rég nem szerelem kapcsán a legemlékezetesebb filmes válásokat gyűjtöttük össze. Kult--Mi az, ami ha eltűnne a föld színéről, a leginkább hiányozna neked?http://www.life.hu/kult/20170502-ha-eltunne-a-fold-szinerol-a-leginkabb-hianyozna.htmlMi az, ami ha eltűnne a föld színéről, a leginkább hiányozna neked? KultThinkstockIsten éltesse Lorán Lenkét: 90 éves lett http://www.life.hu/kult/20170503-kilencven-eves-lett-loran-lenke.htmlIsten éltesse sokáig a Jászai Mari-díjas színésznőt: a napokban töltötte be 90.életévét. KultOrigoKritikus festmények az ember és a technika kapcsolatáról - Fotók!http://www.life.hu/kult/20170502-kritikus-festmenyek-az-ember-es-a-technika-kapcsolatarol.htmlAz ember ma már jobban kötődik a technikához, mint élete párjához? Inkább nézünk az interneten természetfilmeket, mint hogy kimenjünk a természetbe? Kritikus sorozat készült a mai társadalmi helyzetről, és ha túlzó is, sajnos igaz! Kult--Meggyalázták Romy Schneider sírjáthttp://www.life.hu/kult/20170502-romy-schneider-sirjat-meggyalaztak.htmlMicsoda borzalmas tettek elkövetésére képesek egyesek! Sokkoló, ami Romy Schneider sírjával történt. KultAFPGyász! Elhunyt Usztics Mátyáshttp://www.life.hu/kult/20170430-elhunyt-usztics-matyas.html68 éves korában meghalt Usztics Mátyás színművész, a Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.