Vándor Éva: „Akit szeret az ember, azt nem kíméli!”

Fotó: Mudra László [origo] -
Vándor Éva színház Augusztus Oklahomában
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási erővel kavarja fel az eddig csendesnek hitt családi állóvizet új szerepében Vándor Éva. A Meryl Streep nyomdokaiba lépő színésznő a Pulitzer- és Tony-díjas Augusztus Oklahomában című darabban éles eszű, könyörtelen családanyát alakít, aki sorra rántja le a leplet az eddig elhallgatott problémákról. A Jászai Mari-díjjal kitüntetett színésznő szerint a szúrós, erős, magányos betegségében mégis esendő nőalak körül felsejlik az örökérvényű igazság, amely szerint sokszor azzal vagyunk a legkíméletlenebbek, akit igazán szeretünk.

Egy nehezen szerethető, kegyetlenül erős anyafigura bőrébe bújik Vándor Éva május 19-én a József Attila Színház pódiumán. A Meryl Streep által megformált filmszerep után négy évvel most a Jászai Mari-díjas hazai színművésznő vállalkozik a nem mindennapi feladatra, hogy megélt helyzeteiből merítve hitelesen alakítsa a démoni méhkirálynő kirohanásainak ezerárnyalatú, izgalmas jeleneteit.

A gyógyszerfüggő, halálos betegségben szenvedő passzív-agresszív családanya megkomponálása igazi kihívást jelent a színésznőnek, aki sajnos már maga is átesett családi tragédián. A művésznő ugyan csak egyetlen lányt nevel, de hosszú házasságában már ő is megélt mindent, amit csak lehetett, így nem újszerűek számára az olyan nehéz lélektani helyzetek, amikor a családi összetartás ellenére megbántjuk azt, akit szeretünk.

Vándor Éva, színésznő, Family Guy, szinkron, Lois, interjú Fotó: Mudra László [origo]

Mert van olyan, hogy rettenetesen vágyunk a szeretteinkre, de ezt nem tudjuk kimutatni. Akit nagyon szeret az ember, azt nem félti, azt aztán gyepálja, nem kíméli, de különben meg remeg érte, annyira szereti" – magyarázta Vándor Éva.

A színésznő szerint a Zenthe Ferenc Színház vendégjátékának krimiket idéző, fergeteges, és viharos jelenetei minden nézőnek tartogatnak ismerős helyzeteket.

„Ezt a csodálatos darabot mindenki tudja valahová rokonítani, az szinte biztos, és most nemcsak a veszekedésekre és kis csalásokra gondolok. Van a darabban egy gyönyörű szerelmi szál is, amelynek éppen az a szépsége, hogy nem jöhet létre. A néző apránként kapja meg ezeket a tudásokat és a legiszonyúbb tudást, a kikristályosodott és egyben szívszorító végkifejletet kapja meg a legvégén, akár csak egy jól felépített krimiben."- tette hozzá.

Társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet a mesebeli hercegnőkhttp://www.life.hu/kult/20170508-shannon-dermody-fotos-kepein-tarsadalmi-problemakra-hivjak-fel-a-figyelmet-a-mesebeli-hercegnok.htmlShannon Dermody fotográfus, a philadelpiai Antonelli intézet hallgatója meghökkentő fotósorozatot készített a mesék világa és a valóság szoros összefüggéseiről. KultOrigoA főnök meg én meg a főnök előadásrólhttp://www.life.hu/kult/20170505-a-thalia-szinhaz-a-fonok-meg-en-meg-a-fonok-darab-bemutatojan-jartunk.htmlA Thália színház A főnök meg én meg a főnök című előadásán jártunk. Kult--Mi az, ami ha eltűnne a föld színéről, a leginkább hiányozna neked?http://www.life.hu/kult/20170502-ha-eltunne-a-fold-szinerol-a-leginkabb-hianyozna.htmlMi az, ami ha eltűnne a föld színéről, a leginkább hiányozna neked? KultThinkstockTévés nyomozók és híresen bombázó exeikhttp://www.life.hu/kult/20170424-teves-nyomozok-regi-szerelmei.htmlTudod, miben hasonlít Benedict Cumberbatch (Sherlock), Jonny Lee Miller (Sherlock és Watson) és Shemar Moore (Gyilkos elmék)? Mindhárman olyan exeket tudnak felmutatni a múltjukból, akit férfiak ezrei csodálnak. Íme, azok a hölgyek, akik néha napokig-hónapokig, de volt, hogy évekig voltak társai a legzseniálisabb és legellenállhatatlanabb detektíveknek. Kult--Ezek a legszebb magyar szerelmes filmekhttp://www.life.hu/kult/20170403-legszebb-magyar-szerelmesfilmek.htmlEnyedi Ildikó Arany Medve-díjjal kitüntetett különleges szerelmes filmje, a Testről és lélekről jelenleg is fut a hazai mozikban - és kiváló apropót szolgáltatott számunkra ahhoz, hogy listára gyűjtsük a neves elődeit, azaz a legfontosabbnak tartott és kedvenc hazai romantikus mozijainkat. KultOrigo19 érdekesség a T2 Trainspottingrólhttp://www.life.hu/kult/20170320-erdekessegek-a-t2-trainspottingrol.htmlTudtad, hogy az első munkacíme Pornó volt? Hogy miért nem dolgozott együtt két évtizedig a főszereplője és a rendezője? Hogy melyik szereplőnek ment el a hangja a forgatáson? 21 esztendő után folytatás készült a kilencvenes évek egyik legnevezetesebb kultfilmjéhez, mi pedig utánanéztünk, mi minden érdekesség tudható a T2 Trainspottingról.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.