Elhunyt Ezüst György, festőművész

halál festőművész Ezüst György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
83 éves korában elhunyt Ezüst György, híres magyar festőművész. A művészvilág és az ország fájdalommal búcsúzik tőle.

Ezüst György hosszas betegeskedés után, szerdán éjjel hunyt el. Munkássága nagyon híres volt, 1962-ben Munkácsy-emlékplakettet, 1963-ban Szeged város díját, 1967-ben Medgyessy-emlékérmet kapott.

Elhunyt Ezüst Gyögy, világhírű magyar festő
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Tanulmányait az egri tanárképzőn kezdte, majd a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult tovább. Olyan mesterektől leshette el a szakma fortélyait, mint Jakuba János, aki az Iparművészeti Főiskola főigazgató-helyettese volt.

Több európai galériában is megmutatta az alkotásait, de a Magyar Nemzeti Galériában és a békéscsabai múzeumban is vannak kiállított festményei - írta meg a Blikk.

Gyászhír! Meghalt Prodigy

Prodigy éppen Vegasban turnézott, de az egyik koncertje után kózházba szállították krónikus betegsége, a sarlósejtes vérszegénység szövődményeivel. Sajnos már nem tudtak segíteni rajta. Olvass tovább itt...
Múltidézés a Rapülőkkel a Velencei-tónálhttp://www.life.hu/kult/20170622-rapulok-a-velencei-tonal.htmlÖsszeszedtük a Rapülők együttest, hogy a Velencei-tónál egy kis nyáridézésre hívjuk őket.KultOrigoPine-up stílusban ábrázolták a férfiakat - Fotók! (18+)http://www.life.hu/kult/20170621-pine-up-stilusban-abrazoltak-a-ferfiakat.htmlA pine-up stílus a nők sajátja, de Paul Richmond művész gondolt egyet, és férfiakat helyezett ebbe a szerepkörbe. Íme, a végeredmény. Kult--Bizarr sorozat: 4 évig nem dobta ki a szemetét, fotósorozatot csinált belőlehttp://www.life.hu/kult/20170621-4-evig-nem-dobta-ki-a-szemetet-fotosorozatot-csinalt-belole.htmlAntoine Repessé fényképész úgy döntött, nem dobja ki az újrahasznosítható szemetét. 4 évig gyűjtögette azokat, amiket mások a kukába hajítanak, végül pedig egy erőteljes fotósorozatot készített a felhalmozott hulladékból. Kult--Daniel Day-Lewis visszavonul: nem színészkedik továbbhttp://www.life.hu/kult/20170621-daniel-day-lewis-nem-szineszkedik-tovabb.htmlMeglepő nyilatkozatott tett az Oscar-díjas Daniel Day-Lewis: kijelentette, hogy visszavonul és nem színészkedik tovább. KultAFP50 éves lett Nicole Kidman: íme, a legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170620-50-eves-lett-nicole-kidman.htmlSzinte hihetetlen, de a mai napon immár a fél évszázados jubileumi születésnapját ünnepli Nicole Kidman, aki szeplős ausztrál tinisztárból lett Hollywood egyik állócsillaga és meghatározó dívája — és akit a jeles alkalomból a karrierje legjelentősebb szerepeinek áttekintésével köszöntünk. Kult--Jordán Tamás súlyos balesetet szenvedetthttp://www.life.hu/kult/20170618-jordan-tamas-sulyos-balesete.htmlKórház lett a vége egy csúnya esésnek. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.