A filmvászon legütősebb lány- és legénybúcsúi

film Lánybúcsú mozi legénybúcsú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már látható a mozikban a Csajok hajnalig, amelyben Scarlett Johansson és barátnői keverednek mindenféle súlyos kalandokba egy lánybúcsú alkalmából — rácsatlakozva ezzel egy utóbbi időben nagyon felkapottá váló filmes trendre. Aminek most bemutatjuk a legemlékezetesebb példáit, azaz következzenek a kedvenc mozis lány- és legénybúcsúink!

Legénybúcsú (1984)

Amikor Tom Hanks még vígjátékszínész volt, és amikor még nem számított szinte külön alműfajnak a legény- és lánybúcsús mozi, már akkor is készültek emlékezetes filmek a témában: például a Legénybúcsú, amiben még kokainozó szamár is látható, és amiben a címével ellentétben nem csak a vőlegény, de a menyasszony elfajuló búcsúztató bulijának is szemtanúi lehetünk. Többek között ilyen meredek jelenetekkel:

Ronda ügy (1998)

A Csajok hajnalig előképeként leginkább ezt a filmet emlegetik, hiszen hasonló a sztori: néhány barát elutazik valahova egy nagy bulira a lagzi előtt, rendelnek egy sztriptíztáncost, aki azonban egy baleset révén az életét veszti a nagy partizás közepette, és ezzel (meg a hullával) valamit kezdeni kell. Csak épp a Ronda ügyben pasik buliztak, és nő volt a táncos, továbbá groteszkebb-feketébb a humor, és a sztori jelentős része már a hazatérés után játszódott, durva egymás ellen fordulással.

Másnaposok (2009)

Az „alműfaj" klasszikus filmjéhez két folytatás is készült a nagy sikere után, és a nagy sikere a remek szereplőkön és poénokon kívül egy egyszerű, de nagyszerű ötletnek volt köszönhető: a sztorija ugyanis nem is magán a legénybúcsú éjszakáján játszódik, hanem másnap, amikor a semmire sem emlékező résztvevők megpróbálják megtalálni az elveszett vőlegényt. És közben szembesülnek az összes őrültséggel, amit bemindenezve elkövettek...

Koszorúslányok (2011)

Noha nem kimondottan a lánybúcsúról szól, de azzal kapcsolatos bonyodalmak is akadnak bőven benne, ráadásul az egész cselekmény egy esküvő előkészületeire van felfűzve, így bőven itt a helye a listánkon a Koszorúslányoknak. Ami ráadásul az utóbbi évek egyik legsikeresebb női vígjátéka volt, és olyan komikák karrierjét indította be, mint Kristen Wiig és Melissa McCarthy.

Lánybúcsú (2012)

Négy iskolai barátnő találkozik újra hosszú évek múltán, méghozzá egyikük esküvője alkalmából — a menyasszony pedig közülük pont az, akit a szebb és sikeresebb másik három cikizni szokott. Miközben ők nem igazán tudtak felnőni azóta sem, ezt pedig be is bizonyítják azzal a kalamajkával, amit a lánybúcsún, és az esküvőt megelőző éjszakán összehoznak.

Last Vegas (2013)

Idősebbek is elkezdhetik: a legénybúcsúk híres-hírhedt helyszínére, Las Vegasba ebben a filmben négy öregfiú utazik el az egyikük leendő házasságának megünneplése céljából — és bár ők úgy buliznának, mint fiatalkorukban, de kénytelen szembesülni vele, hogy a világ megváltozott, benne pedig talán ők is. A parádés szereposztású moziban nem kisebb színészlegendák legénybúcsúztak, mint Michael Douglas, Morgan Freeman, Kevin Kline és Robert De Niro.

Csajok hajnalig (2017)

Ronda ügy + Másnaposok, (csaj)pepitában = Csajok hajnalig? Ennél azért eggyel különlegesebb Scarlett Johansson új filmje, már csak azért is, mert olyan, egyedi humorú szereplőtársakat kapott maga mellé a balul sikerült, hullaeltüntetős lánybúcsú történetéhez, mint Kate McKinnon (Szellemirtók), Zoe Kravitz (Hatalmas kis hazugságok), Iliana Glazer (Broad City) és Jillian Bell (A munka hősei).

Amikor a csajok a keményebbek: ők a filmvászon legvagányabb akcióhősnőihttp://www.life.hu/kult/20170613-akciohosnok-a-filmvasznon.htmlMár látható a mozikban a Wonder Woman, amelyben Gal Gadot amazon hercegnőként jár élen a harcban és az akciózásban az első világháború idején, gyakran saját kezével megóvva a (szeretett) férfiakat. Ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük azon nőtársait, akik szinték emlékezetes és emblematikus módon kalandoztak a filmvásznon. Kult--Trey Ratcliff fotós Budapestre látogatott http://www.life.hu/kult/20170601-trey-ratcliff-fotos-budapestre-latogatott-es-fotosturat-szervezett.htmlMájus utolsó napján európai fotós körútjának keretében Budapestre érkezett Trey Ratcliff világhírű fotós és író. Trey meghívta a fotózás szerelmeseit egy közös sétára gyönyörű fővárosunkban és még extra tippeket is adott. KultOrigo22 érdekesség A Karib-tenger kalózai-filmekrőlhttp://www.life.hu/kult/20170531-huszonketto-erdekesseg-a-karib-tenger-kalozai-filmekrol.htmlMár látható a hazai mozikban is Jack Sparrow kapitány legújabb kalandja, azaz A Karib-tenger kalózai – Salazar bosszúja, mi pedig ebből az alkalomból összegyűjtöttünk egy jó nagy adag érdekességet a sorozat eddigi filmjeiről és legújabb darabjáról. Kult--21 érdekesség az Alien-filmekről http://www.life.hu/kult/20170530-huszonegy-erdekesseg-az-alien-filmekrol.htmlMár látható a mozikban az Alien: Covenant, amely egyszerre szolgál folytatásul az öt évvel ezelőtti Prometheushoz és előzményül A nyolcadik utas: a Halálhoz és klasszikus társaihoz - miközben fényt derít minden idők legfélelmetesebb űrszörnyének eredetére is. Ezen jeles alkalomból pedig az Alien-filmek érdekességeiből szemezgettünk. Kult--A Gyilkos elmék színészei a sorozat kezdetén és mosthttp://www.life.hu/kult/20170525-a-gyilkos-elmek-szineszei-a-sorozat-kezdeten-akkor-es-most.htmlÁprilisban debütált a Gyilkos elmék legújabb, 12. évada az AXN-en. Tizenkét évad alatt nagyon sok minden történik. Itt nem csak a rengeteg bűnügy felderítésére gondolunk, hanem arra is, hogy a bő egy évtized elég hosszú időnek számít egy ember életében. Nézzük meg, hogy miként változtak kedvenc szereplőink ennyi év alatt, és hogy vajon miként alakult az életük. Kult--Társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet a mesebeli hercegnőkhttp://www.life.hu/kult/20170508-shannon-dermody-fotos-kepein-tarsadalmi-problemakra-hivjak-fel-a-figyelmet-a-mesebeli-hercegnok.htmlShannon Dermody fotográfus, a philadelpiai Antonelli intézet hallgatója meghökkentő fotósorozatot készített a mesék világa és a valóság szoros összefüggéseiről. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.