Megnéztük az Anikó#show első részét - kritika

Forrás: rtl.hu -
Anikó #Show rtl gold Nádai Anikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elstartolt az Anikó#show, és lehet fröcsögve hibáztatni az RTL Gold csatornát, hogy már megint lenyomnak egy Mónika-show-t a torkunkon, de ha délután ötkor a tévézők többsége színházközvetítést nézne, akkor tuti azt adná minden kereskedelmi csatorna. De nem ez kell a jó nézettséghez, és erről felesleges is újabb vitát nyitnunk, szóval ugorjunk.

A műfaj van, volt és lesz is. Hogy kinek mennyire hiányzott, hogy fogatlan/műhajas szereplők beszéljenek az élet nagy problémáiról: Hazudtá', Becsaptá', Nagyobb cicit akarok, azt mindenki döntse el maga. De tényleg minden maradt, csak Mónika helyett Anikó kérdezgeti Jolit arról, hogy megcsalta-e Gabó. Megnéztük az Anikó#show első adását.

Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk: a hashtagcunamival ellátott műsort teljesen az ÉNB-generációra szabták. Ezt egyébként elég ügyesen ugrotta meg az RTL Klub már a legutóbbi X-Faktorban is, ahol szépen csendben behúzták a YouTube- és az Insta-generációt a tévénézők, vagy inkább az online platform nézői közé.

Jelenet az Anikó#show első adásából Forrás: rtl.hu

És kétségtelen az is, hogy van egy réteg a 18-28 éves fiatalok körében, akik simán leülnek megnézni, hogyan ad tanácsokat a pink stúdiójában Nádai Anikó. És izgatottan várják Patrícia történetét, akinek párja a karácsonyfára akasztotta fel a mellműtétjére szánt bankjegyeket...

Nádai nehezen találta meg a helyét az RTL-ben. Nem nyert a VV-ben, aztán átnyergelt az Éjjel-nappal Budapestbe, amit a Farm követett Fördős Zével, és a Való Világ műsorvezetésével is megpróbálkozott. A lelkesedés, a kitartás adott, csak egy formátum hiányzott, ahol Anikó önmaga lehet. Ez lehet az Anikó #show.

Mély gondolatokkal persze most sincs tele a műsor, de a párnára hímezhető életvezetési tanácsok jól állnak Nádainak, aki végre természetesen és otthonosan mozog a kamera előtt. Külön öröm, hogy a finom szurkálódástól sem riad vissza.

Nádai Anikó az Anikó#show-ban végre önmaga lehet Forrás: rtl.hu

A néző elhiszi neki, hogy meghatódik, ha egy apa arról beszél, hogy már 5 éve nem látta a fiát. Anikónak tehát jól áll a műsor, és az első rész alapján azt feltételezhetjük, hogy a megboldogult Mónika show-val ellentétben itt nem jutunk el addig a pontig, hogy a kissé pocakos, Security feliratú pólót viselő férfiakat be kelljen ültetni két székdobáló vendég közé.

Valahol azért mégis felszisszen a néző, ez pedig az a tény, hogy egy-egy társadalmi téma sokkal többet érdemel annál, minthogy a pink díszlet között nevetgéljenek rajta és csodálkozzanak rá az emberek. Ha jóindulatúan feltételezzük, hogy Józsi nemcsak a segédszerkesztő kedvéért mondja azt, hogy nőként szeretne öltözködni és élni, hanem azért is, mert ez az igazság, akkor ez az érzékeny téma sokkal többet érdemel. Az ilyen és az ehhez hasonló történetekhez nem való a visítozva tapsoló, gondosan beültetett közönség. Az ilyen témához szakértők, a profi segítség lehetőségének felajánlása és egy komolyabb műsor kell. De az Anikó#show legalább a maga szintjén megpróbálkozik ezzel...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.